Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szeretete mindent megváltoztat

2020. április 18. 03:00 - ReveSz

20200418.jpg

„El nem múló szeretettel szeretlek” (Jer 31,3 GW fordítás).

Sem a múltban tett, sem a jövőben teendő cselekedeteid nem választhatnak el téged Isten szeretetétől. Ezt mondja Isten Jeremiás próféta könyve 31. fejezetének a 3. versében: „Örök szeretettel szeretlek” (GW fordítás).

Tudod milyen hosszú, az „el nem múló”?

Örökké tartó. Nem tudod megállítani Istent abban, hogy szeressen téged. Örökké szeretni fog téged. Az ő szeretete nem azon alapszik, hogy te mit teszel. Az az alapja, hogy ő kicsoda. Isten azért teremtett, hogy szerethessen téged, ez az elsődleges ok amiért érdemes élned.

Ezért küldte Isten a fiát: „Mert ez az, ahogy Isten szerette a világot: az egyetlen Fiát adta, így mindenki, aki hisz benne, nem fog elpusztulni, hanem örök élete van” (Jn 3,16 NLT fordítás).

Isten meg akarja veled ismertetni a szeretetét. Még inkább azt akarja, hogy érezd ezt a szeretetet.

Isten szeretete átformál téged. Átformálja azt, aki utálatos, bigott vagy rasszista egy kedves, udvarias és szeretetteljes emberré. Amikor Isten szeretete megtalálja szívedet, az átformál.

Ha az életed még nem változott meg, akkor nem ismered Istent. Az nem lehet, hogy egy ilyen nagy személy, mint Isten, ne hozzon változást az életedben.

Amikor Isten szeretete belép az életedbe, átformálja a másokhoz való viszonyulásodat. Amikor igazán megérted és megtapasztalod Isten szeretetét, nem tudod majd nem átadni másoknak.

Valójában Jézus így írta le: „Új parancsolatot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek titeket, nektek is szeretnetek kell egymást. Erről fogja megtudni minden ember, hogy az én tanítványaim vagytok, ha szeretitek egymást” (Jn 13,34–35 HCSB fordítás).

De ez Isten felénk való szeretetével kezdődik. 

A legcsodálatosabb párbeszéd a Bibliában Saulhoz köthető, aki egy szélsőséges, vallásos ember volt, aki keresztényeket ölt. Egy nap, amikor Damaszkuszba tartott, találkozott a feltámadt Jézussal. 

Jézus azt mondta Saulnak: „Miért üldözöl engem?”

Saul a térdeire esett, és azt mondta: „Én Uram és én Istenem!”

Az az ember, aki szélsőséges vallásos volt, a szeretet apostola lett. Saul, akit most Pálként ismernek, írta az Újszövetség nagy részét, beleértve a szeretetről valaha írt legszebb szavakat: Pál első levele a korinthusiakhoz 13. fejezetét.

Isten el nem múló, teljesen ingyenes szeretete ezt teszi. Életeket változtat meg. 

A tiédet megváltoztatta?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor figyelembe veszed, hogy Isten szeretete örökké tartó, hogyan hat arra, ahogy éled az életed?
  • Isten nem csak azt akarja, hogy megismerjük a szeretetét; azt akarja, hogy érezd is az ő szeretetét. Miért gondolod, hogy olyan fontos megtapasztalnunk Isten szeretetét?
  • Mik voltak a legnagyobb változások az életedben vagy mások életében, miután megtapasztaltad Isten szeretetét?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.04.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása