Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Figyelj a büszkeség figyelmeztető jeleire!

2020. június 04. 03:00 - Erika1832

20200604.jpg

„Azért felség, kövesd a tanácsomat! Ne vétkezz tovább, tedd, ami helyes, és légy irgalmas a szegényekkel! Akkor továbbra is sikeres leszel” (Dán 4,24 GNT fordítás).

Gyakran előfordul, hogy amikor az élet jól megy, nem vesszük észre a közelgő bukás figyelmeztető jeleit.

A büszkeség és a reflektorfény elvakítanak minket.

Ez az oka annak, hogy a sikeres embereknek is szükségük van arra, hogy a mindennapi élet nem látványos dolgait is elvégezzék, mint például tisztába tegyék a gyermeküket, füvet nyírjanak, és mosogassanak el maguk után. Ha te is sikeres vagy, ne feledkezz el róla, hogy honnan jöttél, és így nem fogod figyelmen kívül hagyni a bukásra figyelmeztető jeleket.

Nebukadneccar élete ezt egyértelműen bemutatja számunkra. Isten annyira törődött ezzel a pogány királlyal, hogy Dániel próféta könyvének 4. fejezetében figyelmeztette őt a rá váró eseményekre. Az Úr nem csak egyszerűen megfosztotta őt a hatalmától, hanem adott neki egy álmot. Dánielt is a környezetébe helyezte, hogy legyen, aki értelmezze az álmát, és így Dániel elmondta Nebukadneccarnak, hogy mi fog történni, és hogyan kerülheti el azt. Ennél világosabban ezt nem lehetett volna elmondani.

Dániel ezt mondta a királynak: „Azért felség, kövesd a tanácsomat! Ne vétkezz tovább, tedd, ami helyes, és légy irgalmas a szegényekkel! Akkor továbbra is sikeres leszel” (Dán 4,24 GNT fordítás).

Dániel három dolgot mondott a királynak, melyek a siker további folytatását biztosíthatták volna. De a király figyelmen kívül hagyta a jeleket.

Lehet, hogy te is figyelmen kívül hagysz egyet?

Ez lehet egy kapcsolatbeli konfliktus. Úgy gondolod, hogy majd idővel a helyzet megoldódik, és hogy ez a másik személy problémája, nem a tiéd. Isten azonban meg akarja mutatni neked, hogy nem a helyes úton haladsz életed valamelyik területén.

Ez lehet egy kísértés, ami ellen küzdesz, mert folyamatosan rossz helyzetbe hozod magad. Talán káosz és zűrzavar van az életedben. Mindkettő azt jelzi, hogy nem vagy jó kapcsolatban Istennel. A saját elgondolásaid szerint próbálod irányítani az életed.

Isten ezekkel a figyelmeztető jelekkel próbálja elmondani: „Ne vétkezz tovább! Gyere vissza hozzám!”

Ha a lefelé vezető ösvényen haladsz, Isten szeret annyira téged, hogy figyelmeztet erre.

Figyelsz rá?

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Hogyan vakít meg minket a büszkeség?
  • Szerinted milyen figyelmeztető jeleket nem veszünk észre a leggyakrabban? Miért?
  • Hogyan mulasztottad el a figyelmeztető jeleket a múltban?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.05.28.)

Szólj hozzá!
Címkék: figyelmeztetés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása