Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan maradhatsz le 45 centivel a mennyországról?

2020. június 11. 03:00 - csmsdvd

20200611.jpg

„Néhányan közülük az élet legfontosabb dolgáról maradtak le: nem ismerik Istent” (1Tim 6,21 TLB fordítás).

A fejed és a szíved között 45 cm van. Sajnos egyesek éppen ezzel a 45 centivel maradnak le a mennyországról. A fejükkel ismerik Istent, de a szívükkel nem. Értelmükkel hisznek az evangéliumban, de nem hagyják, hogy szívüket is megváltoztassa.

Hosszú ideig tanultam, 24 éven keresztül, beleértve az egyetemi diplomát és a doktorit. Őszintén megvallva, az akkor tanultak java részét elfelejtettem.

Viszont nem felejtettem el a legnagyobb igazságot, amit tanultam: Isten teremtett minket a maga számára. Ameddig ezt nem értjük meg, az életnek nincs értelme.

Nem magad számára teremtettél.

A Biblia szerint: „Néhányan közülük az élet legfontosabb dolgáról maradtak le: nem ismerik Istent” (1Tim 6,21 TLB fordítás).

Ismerheted a húrelméletet, a káoszelméletet vagy a kvantumfizikát. Viszont ha nem ismered Istent, elveszted életed értelmét.

Életed végén Isten előtt záróvizsgát kell tenned. A jó hír az, hogy használhatsz könyvet. Minden válasz benne van a Bibliában.

Ezen a vizsgán Isten nem arra kíváncsi, hogy kiválóra vizsgázol-e. Arra sem kíváncsi, mennyire jól alakult a karriered. A folyószámlád egyenlegére sem kíváncsi.

Ehelyett azt fogja kérdezni: Megismertél-e engem? Kapcsolatot építettél az én Fiammal, akit a földre küldtem, hogy meghaljon érted a kereszten?

Még ma el kell döntened, hogy ráállítod-e a szívedet és az eszedet arra, hogy többet tudj a legfontosabb igazságról, és hogy megismerd Jézust!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért olyan nehéz eljutni onnan, hogy mit tudunk Istenről oda, hogy mit hiszünk Istenről?
  • Vajon miért mondanak le olyan sokan arról, hogy kapcsolatba lépjenek Istennel?
  • Mit válaszolnál, ha Isten ma megkérdezné tőled, hogy „Ismered-e a Fiamat?”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.06.04.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása