Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ne csak reménykedj, hogy a mennybe jutsz

2020. augusztus 01. 03:00 - FodorImi

ker.jpg

„Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban” (1Jn 5,11–12 NIV fordítás).

Ha megkérdezed az embereket, vajon a mennybe jutnak-e, sokan valami hasonló választ adnak: „Remélem, hogy a mennybe jutok.”

Csupán a reménység azonban nem elég. Imádkozom, hogy a te válaszod ne ez legyen. Az örök sorsod túl fontos ahhoz, hogy ne biztosra menj.

Bolondság lenne felkészületlenül várni azt, amelyről mindannyian tudjuk, hogy elkerülhetetlen: a halált. A legfrissebb statisztikák is azt mutatják, hogy a világon továbbra is maradt a 100 %-os halálozási arány!

Ezen a bolygón nincs garantálva számodra a következő perc, még kevésbé a következő óra. Ne halogasd hát a legfontosabb döntésed!

János első levele 5. fejezetének 11–12. verseiben ezt mondja a Biblia: „Ez a bizonyságtétel pedig az, hogy Isten örök életet adott nekünk, és ez az élet az ő Fiában van. Akié a Fiú, azé az élet; akiben nincs meg Isten Fia, az élet sincs meg abban” (NIV fordítás).

Ez a legvilágosabb, amit csak elérhetsz. Ha tied Jézus, akkor tied az élet. Ha Jézus nem a tied, akkor az élet sem a tied. Választanod kell.

Nem mehetsz a mennybe valaki más hite alapján. És ugyanígy a pokolra sem jutsz más választása miatt.

Ez a te választásod. Te döntöd el, hol fogod tölteni az örökkévalóságot.

Ezért olyan fontos a karácsony és a húsvét. Ha Jézus nem jött volna el karácsonykor, ha nem halt volna meg és nem támadt volna fel húsvétkor, akkor reménytelen lenne a helyzetünk. Bármit tennénk, semmi nem számítana. Nem lenne választásunk.

A kereszt a válasz a legnagyobb problémánkra, az Istentől való elválasztottságunkra.

Pál levele a kolossébeliekhez 2. fejezetének 13–14. verseiben azt mondja a Biblia: „Halottak voltatok vétkeitek miatt és bűnös természetetek miatt. Isten azonban Krisztussal együtt életre keltett titeket, mert megbocsátotta minden vétkünket. Eltörölte az ellenünk szóló adóslevelet, eltávolította azt, odaszegezve a keresztfára” (NLT fordítás),

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Egyikünknek sincs garantálva a következő perc a földön. Mennyire sürgeti ez a Jézus követéséről szóló döntésedet? Mit jelent ez a családod és barátaid számára?
  • Amikor egy meg nem tért ember üdvösségéért imádkozol, Istennek tetsző dolgot teszel. Imádságaid nem találnak süket fülekre. Tarts ki az imádkozásban, ne fáradj bele! Isten hatalma korlátlan, megbocsátása végtelen.

Isten szélesre tárt karokkal hív.

Bizonytalan időkben élünk, te azonban biztos lehetsz abban, hogy a mennybe jutsz. Nem számít, mit tettél vagy hol voltál, Isten hív téged.

Készen állsz? Itt van egy imádság, amivel kezdheted: „Drága Istenem! Tudom, hogy amikor meghalok, számot fogok adni az életemről közvetlenül neked. Tudom, hogy eddig figyelmen kívül hagytalak. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és nem a te terved, hanem a saját elgondolásom szerint éltem. Mostantól kezdve változtatni akarok ezen. El akarok fordulni a bűneimtől, és oda akarok fordulni hozzád.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust meghalni az én elrontott dolgaimért, ezért nem nekem kell megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a bocsánatot. Tudom, hogy csak a te kegyelmed menthet meg, Uram. Soha nem leszek képes elég jónak lenni, hogy egy tökéletes helyre jussak.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szeretsz engem, hogy minden vétkem magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára. Alázatosan kérlek, ments meg engem! Kérlek, ments meg a bűneimből, és azokból a rossz szokásaimból, amelyek most tönkre teszik az életem. Hiszek benned, Jézus. Hiszem, hogy megtartod az ígéreted, megmentesz engem azonnal, bizonyosan, teljesen és örökre. Jézus nevében, ámen!”

(Ha elmondtad ezt az imádságot, kérlek, írd meg nekem angolul a rick@pastorrick.com e-mail címre. Szeretnék küldeni néhány anyagot, melyek segítenek a Jézussal való közös utazásod kezdetén.)

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2020.07.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása