Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A valódi probléma egy zaklatóval

2020. október 19. 03:00 - Anika Enikő

„Nem emberi lények ellen harcolunk, hanem a gonosz szellemi erők ellen a mennyei világban” (Ef 6,12 GNT fordítás).

A zaklatás felüti a fejét az iskoláinkban, munkahelyeinken, és még az online térben is.

Zaklatásnak nevezzük azt, amikor valaki agresszív módon viselkedik, vagy megpróbál hatalmat gyakorolni valaki más felett. Ez magában foglalhatja fenyegetések megtételét, pletykák terjesztését, fizikai vagy verbális támadást, megfélemlítést, vagy valakinek a célirányos kizárását valamilyen csoportból.

A zaklatás nem csupán személyesen történik meg. Ma egyre jobban kapcsolódunk egymáshoz üzenetekben, a közösségi médiában, a videójátékok és az alkalmazások révén. Ez azt jelenti, hogy a számítógépes zaklatás mindezen területeken előfordul. Az előző generációkban a gyerekek megúszhatták a zaklatókat a játszótér elhagyásával, de ma telefonon, táblagépen vagy számítógépen keresztül elérhetik őket a zaklatók. Néha úgy tűnhet, hogy nincs menekvés.

Amikor te magad vagy a gyermekeid szembesülnek ilyen viselkedéssel, fontos felismerni a zaklató mögött rejlő forrást.

„Nem emberi lények ellen harcolunk, hanem a gonosz szellemi erők ellen a mennyei világban” (Ef 6,12 GNT fordítás).

Nem a zaklató az igazi problémád. Az igazi probléma a szellemi erő; és Gonosznak hívják. A zaklatót éppen a Sátán használja. Nem emberek ellen harcolsz, hanem gonosz szellemi erők ellen. Minden gonoszság és gyűlölet a Sátántól származik, és bárkit felhasználhat, aki nem ismeri az Urat, mivel nincs bennük az Isten Lelke.

A Sátán bántani akarja Istent, de nem teheti meg, ezért a következő legjobbat teszi: Isten gyermekei után jár. A szülő bántalmazásának legjobb módja az, ha bántják a gyermekét, és Isten gyermeke a Sátán ellensége. Ez az, amiért az imádkozás oly fontos része a zaklatás vagy az iskolai, munkahelyi bántalmazás kezelésének, mert nem csak emberekkel foglalkozol. Az egész mögött szellemi erő áll.

Neked lehet, hogy nincs erőd megállítani a zaklatót; ám Istennek van hatalma rá.

Mindig imádkozással kezdd, mert az imában szerzed meg Isten erejét, hogy harcolni tudj a körülötted működő szellemi erőkkel!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit mondanál egy felnőttnek a munkahelyeden, hogy hogyan válaszoljon egy zaklatóra? Mit mondanál a gyermekednek?
  • Hogyan változik a nézőpontod, amikor a megfélemlítés mögött működő szellemi erőket látod?
  • Hogyan kapcsol össze bennünket az ima Isten erejével? 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.12.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása