Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Amikor zaklatnak, emlékezz arra, hogy ki vagy!

2020. október 20. 03:00 - Anika Enikő

„Drága gyermekeim, Istenhez tartoztok. Így megnyertétek a győzelmet ezeken az embereken, mert az, aki bennetek van, nagyobb annál, mint aki a világban van” (1Jn 4,4 GW fordítás).

Mi a személyazonosságod? Ha keresztény vagy, akkor a királyok Királyának és az urak Urának a fia vagy lánya vagy. Isten családjának a része vagy. Az ő képére teremtett téged. Isten szeret téged. Céllal teremtett téged, és terve van az életed számára.

Emlékezned kell arra, hogy ki vagy, amikor zaklatnak vagy bántalmaznak. Hogy miért? Azért, mert a bántalmazók mérföldnyire megérzik a gyengeség, a bizonytalanság és az alacsony önértékelés szagát. A zaklatók általában nem mennek magabiztos vagy önbizalommal telt emberek után. Olyan valakit keresnek, aki a padlón van, aki bizonytalan vagy gyenge. Akkor szúrják ki az embert, amikor éppen a legkiszolgáltatottabb pillanatban van.

Ki vagy te? Nem az vagy, amit mások mondanak rólad. Te az vagy, akinek Isten mond téged. Isten mindig az igazat mondja, és ez az igazság felszabadít, bizalmat és bátorságot ad. Addig leszel kiszolgáltatott a megtévesztésnek és a manipulációnak, amíg nem vagy magabiztos abban, hogy ki is vagy. Ma rendezned kell identitásod kérdését és azt, hogy ki vagy Jézus Krisztusban, mert ez alakítja életed minden területét.

Isten a te Teremtőd. Jézus érted halt meg. A Szentlélek benned él. A Szentháromság mögötted van. Nem kell aggódnod a zaklatók miatt, mert a zaklatóknak nincs valódi hatalmuk feletted.

A Bibliában ez áll: „Drága gyermekeim, Istenhez tartoztok. Így megnyertétek a győzelmet ezeken az embereken, mert az, aki bennetek van, nagyobb annál, mint aki a világban van” (1Jn 4,4 GW fordítás). Lehet, hogy a Sátán megpróbál megalázni egy zaklatón keresztül. De az, aki benned van, nagyobb annál, mint aki a világban van.

Ne feledd személyazonosságodat! Nézd csak, mi az, amit Dávid, az egyik nagy izraeli király tett, amikor ezt írta: „Amikor félek, benned bízom. Dicsérem Istent azért, amit ígért. Bízom Istenben, így miért kellene félnem? Mit tehetnek velem a puszta halandók?” (Zsolt 56,3–4 NLT fordítás).

Ha Isten a te oldaladon áll, akkor nem számít ki van ellened. Lehet, hogy hallottad már a mondást: „Egy meg Isten egyenlő a többséggel.”

Ha Isten érted van, akkor mit tehetnek veled az emberek, ami megváltoztatná azt, hogy ki vagy, és Isten mit érez irántad?

Egyáltalán semmit.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Válassz egy bibliai igét a mai Napi remény áhítatból! Kezd el megtanulni kívülről még ma, azért, hogy bátorítást nyerj belőle, amikor zaklatnak!
  • Mire alapozod identitásodat Jézus Krisztus mellett? Hogyan befolyásolta vagy befolyásolja az önbizalmadat?
  • Mit jelent A zsoltárok könyve 56. fejezetének 4. versében, amikor azt mondja: „Mit tehetnek velem a puszta halandók?” (NLT). Kereszténynek lenni azt jelenti, hogy soha nem fogsz fizikai vagy érzelmi fájdalmat tapasztalni?

Hogyan lehet csatlakozni Isten családjához?

Ma arról olvashattál, hogy – ha keresztény vagy – identitásod az, hogy Isten fia vagy lánya vagy. Ha még nem hoztad meg azt a döntést, hogy Krisztust követed, akkor ma Isten meghív téged, hogy csatlakozz az ő családjához.

A Biblia szerint minden ember elmarad Isten tökéletes színvonalától. Isten mégis szeret téged – annak ellenére, hogy vétkezel, és bűnös vagy. Valójában Isten annyira szeret téged, hogy elküldte Fiát, Jézust, hogy megtisztítson téged bűneidtől, és bevigyen Isten családjába.

Ha készen állsz arra, hogy belépj Isten családjába, íme egy ima, amellyel kezdheted: „Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, közvetlenül neked adok számot az életemről. Bevallom, figyelmen kívül hagytalak. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és saját tervem szerint éltem, nem a tied szerint. Azt akarom, hogy ez mostantól kezdve megváltozzon. Bűneimtől el akarok fordulni, és szeretnék feléd fordulni.

Köszönöm, hogy Jézust elküldted meghalni mindazért, amit rosszul tettem, így nem kell megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak kegyelmed menthet meg, Uram.

Jézusom, köszönöm, hogy annyira szeretsz, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan arra kérlek, hogy ments meg, és válts meg engem. Arra kérlek, ments meg engem a bűnöktől és azoktól a szokásoktól, amelyek most elrontják az életemet. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy betartod ígéreteidet, és hogy azonnal, minden bizonnyal, teljesen és örökre megmentesz. Jézus nevében. Ámen!”

Ha elmondtad a fenti imádságot, kérlek, írj [angolul], és mondd el nekem a Rick@PastorRick.com címen. Szeretnék neked küldeni néhány anyagot, ahogyan Jézussal kezded az utad.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása