Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan láthatod meg a fájdalmad célját?

2020. október 29. 03:00 - gabormel

jezus_feltamadasa.jpg

„[Jézus] nem adta fel a kereszt miatt. Épp ellenkezőleg, a rá váró öröm miatt nem törődött a kereszthalál szégyenével, és most Isten trónjának jobbjára ültették” (Zsid 12,2 GNT fordítás).

Korod előrehaladtával már valószínűleg megtanultad, hogy több fájdalmat tudsz elviselni, mint amennyit valaha is gondoltál volna. Valószínűleg nehéz időket kellett megélned, mire rájöttél arra, hogy mennyit tudsz kezelni.

Az emberek hatalmas fájdalmat képesek elviselni, ha láthatják a fájdalom célját és a fájdalom utáni jutalmat. Jézus pontosan ezt tette a kereszt felé haladva. Kínzó fájdalmai voltak, de a fájdalmon túl látta a mennyei jutalmat is. Az örökkévalóság távlata lebegett előtte.

Jézus nem csak az „itt és most”-ra tekintett. Ha ezt tette volna, akkor a jövője sivárnak látszódott volna, és kétségbeesett volna. Azonban Jézus a fájdalmon túl a mennyei jutalomra is nézett. Bármilyen átmeneti könnyebbségnél sokkal jobban értékelte az örök jutalmat.

Amikor fájdalmaid vannak, és csak az „itt és most”-ban élsz, könnyen elcsüggedhetsz és lehangolódhatsz. Néha úgy érezheted, hogy feladod. Az egyetlen módja annak, hogy átvészeld az élet legnehezebb időszakait, az az, ha a fájdalmon túl a mennyei jutalomra tekintesz.

A zsidókhoz írt levél 12. fejezetének 2. versében így szól az Úr: „Jézus nem adta fel a kereszt miatt. Épp ellenkezőleg, a rá váró öröm miatt nem törődött a kereszthalál szégyenével, és most Isten trónjának jobbjára ültették” (GNT fordítás).

Jézus elviselte a szégyenteljes fájdalmat a kereszten, mert tudta, hogy öröm jön utána. A legnagyobb öröm Jézusnak – és nekünk is – az örökkévalóság reménye a mennyben, ahol örökké Isten jelenlétében lehetünk.

Amikor megkapod Krisztus gondolatait, elkezdesz úgy gondolkodni, mint Jézus: a múltadról, a jelenedről, a jövődről, Istenről, az életről, a halálról, a bűnről, az üdvösségről, a barátaidról, a bizalomról. Rájössz arra, hogy sokkal több van az életedben, mint az „itt és most”, ami erőt ad a kitartáshoz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miben reménykedsz leginkább? Mi adja a legnagyobb kényelmet?
  • Hogyan emlékeztetheted magad arra, amit Isten ígért neked a mennyben, hogy elviselhesd a fájdalmat?
  • Milyen célja lehet Istennek, ami miatt hagyja, hogy elviseld a fájdalmat?
  • A bizonytalanság mostani idejében hogyan formálja a szemléletedet Krisztus elméje és az örökkévalóság reménye?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.10.22.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása