Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Tervezz a holnapra, de éld meg a mai napot!

2020. november 26. 03:00 - ReveSz

Ne aggódjatok a holnapért, mert a holnap majd elhozza a maga aggodalmait. A mai nap gondjai elegek mára” (Mt 6,34 NLT fordítás).

Az a jó a jövő dolgaival kapcsolatban, hogy nem egyszerre fognak rád nehezedni. Hogyha az egész életed történéseit egyszerre kellett volna feldolgoznod, nem kérdés, hogy megsemmisítő lenne. Éppen ezért Isten ezeket kis adagokban, 24 órás osztásokban adja neked.

Amiképpen Isten egyszerre csak egy napot ad neked, amit meg kell élned, azt várja el tőled, hogy így teljesíts az életedben is. Egyszerre csak egy napnak élj, és azt tedd hasznossá!

Jézus azt tanította: Ne aggódjatok a holnapért, mert a holnap majd elhozza a maga aggodalmait. A mai nap gondjai elegek mára” (Mt 6,34 NLT fordítás).

Jézus azt mondja, hogy ne aggódjunk feleslegesen. Ha a jövő héten történni fog valami, akkor miért zaklatod magadat azzal, hogy aggódj miatta?

Az aggódás nem változtatja meg a múltat. Nem tudja irányítani a jövőt. Az aggódás csak boldogtalanná tesz.

Isten mindent megad számodra, de csak annyit, amennyi a mai napra kell, és amennyi minden egyes napra szükséges. Nem ruház fel az összes erővel, ami elegendő lenne a következő hetekre és hónapokra. Azt mondja, hogy imádkozzunk: „Mindennapi kenyerünket ad meg nekünk ma!” Azt szeretné, ha egyszerre csak egy napot élnél meg.

Amikor nem tudod, mit tartogat a jövő, akkor minden egyes napodat meg tudod élni. Ez mind, amit tenned kell!

Amikor minden bizonytalan, és nem tudod, hogyan hozz bölcs döntéseket a jövőre nézve, akkor foglalkozz csak a ma dolgaival! Isten nem szeretné, ha aggódnál a holnapért, de azt sem szeretné, hogy folyton a jövőben gondolkozz. Fontos, hogy tervezz, imádkozz, és bízd a jövődet Istenre. Viszont Isten azt várja el tőled, hogy abba fektesd az energiádat, ami ma számít.

Egy jó mód arra, hogy így cselekedj (különösen a világjárvány alatt) az, ha csökkented a médiával töltött idődet. Fókuszálj inkább Isten szeretetére és gondviselésére, a lelki növekedésedre, és foglalkozz azokkal az emberekkel, akiknek most szüksége van a segítségedre. Ez az, ahogyan értelme lesz a mai napnak.

„Ne jelentsd be hetykén, mit fogsz holnap tenni; nem tudod az első dolgot a holnapról” (Péld 27,1 The Message fordítás). Amikor az életben minden más homályosnak tűnik, ez pont annyira világos, amennyire csak lehet.

Tervezz a holnapra, de éld meg a mai napot! Isten mindent meg fog adni ahhoz, hogy engedelmes lehess mindkettőben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi az az általad nem irányítható dolog, amin nagyon sokat stresszelsz? Az aggódás nagyon sok energiával jár. Hogyan tudnád ezt az energiát átirányítani, hogy megvalósíts, vagy tovább munkálkodj egy dolgon?
  • Hogyan szerezhetnéd meg Isten kegyelmét, hogy szembe nézz még ma ezzel?
  • Milyen módon tud egy jól átgondolt és tervezett nap segíteni abban, hogy a legtöbbet hozd ki a mai napból?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.11.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása