Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Soha nem érsz el Isten szeretetének végére

2020. december 18. 03:00 - Anika Enikő

„Örök életet adok nekik, és soha nem vesznek el; senki nem fogja kiragadni őket a kezemből.” (Jn 10,28 NIV)

Amikor a gyerekeim még kicsit voltak, elvittem őket a Grand Canyonhoz. A két fiam különösen izgatott volt, folyton ide-oda rohangált. Fogtam a kezüket amikor felmentünk a szélére, de ők mindig el akarták engedni. Semmiképp és semmi pénzért sem engedtem volna el a kezüket. Apjukként túlságosan szerettem őket ahhoz, hogy ezt tegyem.

Miután a kezedet az Isten kezébe teszed, lesz idő, amikor el akarod engedni; de nem számít, hogyan változnak az érzéseid vagy a körülményeid, Isten rendületlen, biztos és hűséges marad. Amikor keresztény leszel, Isten megígéri, hogy megtart és megőriz téged amíg a mennybe jutsz.

Jézus ezt mondta: „Örök életet adok nekik, és soha nem vesznek el; senki nem fogja kiragadni őket a kezemből” (Jn 10,28 NIV).

Voltak az életemben olyan időszakok, amikor azt mondtam: „Istenem, most nem igazán jó Jézus követőjének lenni. Most egy kicsit szeretném elengedni a kezed.” Isten erre így válaszolt: „Nos, lehet, hogy te szeretnél elengedni, de én nem engedlek el. A kezemben tartalak, és senki nem tud téged kiragadni onnan.”

Egyszer ezt mondta nekem valaki: „Senki nem tud kiragadni az Isten kezéből, csak te magad tudsz kiugrani onnan.”

Szerinted mekkora Isten keze? Olyan kicsi, hogy eljuthatsz a szélére? A Ő keze nagyobb, mint az univerzum. Soha nem jutsz el Isten kezének a széléig, és soha nem érsz el Isten szeretetének a végére.

Ha egyszer újjászülettél, azt nem lehet meg nem történtté tenni. A neved kitörölhetetlen tintával és Krisztus vérével van beírva az örök élet könyvébe. Isten egyszer s mindenkorra megváltott és megmentett téged.

Nem tudod, mit hoz a jövőd vagy hány éved van hátra. Lehet, hogy mindent elveszítesz, de az üdvösségedet soha nem veszíted el. Történhetnek őrült dolgok a világban, de neked van egy szerető Atyád, aki a dolgokat számodra jóra fordítja.

Teljesen biztos lehetsz abban, hogy Isten, aki a kezében tart, soha nem fog elengedni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondolj vissza azokra az időkre az életedben, amikor szeretted volna elengedni Isten kezét. Milyen körülmények között voltál, amikor így éreztél?
  • Miután keresztények leszünk, mit gondolsz, Isten miért nem akadályozza meg, hogy vétkezzünk?
  • Melyek azok a bibliai ígéretek, amelyekre támaszkodhatsz, amikor kétségbe vonod, hogy Isten meg tudja bocsátani a bűnödet?

*(Daily hope by Rick Warren, 2020.12.11.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása