Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Krisztus a láthatatlan Isten látható képmása

2020. december 30. 03:00 - gabormel

07820e8e3e3161340cfad2b3be2d0948.jpg

„Krisztus a láthatatlan Isten látható képmása” (Kol 1,15 NLT).

Ki volt az a kisbaba a jászolban, akit karácsonykor ünneplünk?

Pál levele a kolosséiakhoz 1. fejezetének 15. verse a következőt mondja: „Krisztus a láthatatlan Isten látható képmása” (NLT).

Már hallottad azt a kifejezést, hogy ha valamit jól akarsz csinálni, akkor csináld magad. Isten is jó munkát akart végezni, hogy megmentsen, ezért ő maga jött a földre. Nem avatárként, angyalként vagy prófétaként, hanem személyként jött. Kisbabaként érkezett, majd férfivé lett, akit Jézus Krisztusnak hívtak.

Az emberek szerte a világon ünneplik a jászolban fekvő kisbabát, mert ez a gyermek Isten, aki azért jött, hogy a népével éljen.

Ha meg akarod tudni, milyen az Isten, vess egy pillantást a kis Jézusra.

Azonban Jézus nem pusztán azért jött, hogy itt éljen köztünk. Azért jött, hogy meghaljon a bűneinkért, hogy az örökkévalóságot Istennel töltsük.

Miért volt erre szükség?

Mert habár Isten a szeretet Istene, ugyanakkor az igazságosság Istene is. Az igazságosság megköveteli a tévedések kijavítását, a bűn adósságának a kifizetését.

És a mennyország tökéletes, de mi nem vagyunk azok. Ezért van szükségünk a Megváltóra. Isten a kegyelem révén tökéletlen embereket juttat a mennyországba.

A karácsonyi jó hír az, hogy Isten megadta neked Fia ajándékát, hogy megfizessen mindent, amit valaha rosszul tettél, felajánlva a kegyelmet a mennybejutáshoz.

A Biblia azt mondja: „Amikor [Jézus] szolgált engesztelő áldozatként a bűneinkért, végleg megoldotta a bűn problémáját – és nem csak a mienket, hanem az egész világét” (1Jn 2,1 The Message).

Ez az ajándék el fog nyomni bármit, ami a fád alatt található ebben az évben. Csak el kell fogadnod.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Isten mely jellemvonásait ismerhetjük meg Jézus által?
  • Hogyan teheti Isten Jézus ajándékát a karácsonyi ünneped kiemelkedőbb részévé?
  • Hogyan oszthatod meg másokkal Isten karácsonyi ajándékának üzenetét ezen a héten?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.23.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása