Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A karácsony bizonyítja az értékedet

2020. december 31. 03:00 - gerbeaud

„Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16).

Vannak, akik sértőnek tartják azt mondani, hogy valaki lelkileg elveszett. De nem az. Valójában nagy bók az, ha lelkileg elveszettnek neveznek.

Van különbség aközött, hogy valamit elveszítünk vagy elhányunk. Ha valamit elhánysz, az azt jelenti, hogy nem volt fontos neked. De ha elveszíted azt, az elég értékes ahhoz, hogy megpróbáld megtalálni. Egy hajcsatot elhánysz, a szemüvegedet elveszíted.

Az emberek csak azért elveszettek, hogy érdemes legyen megtalálni őket. Így gondolj erre: egy remekmű értéke nem csökken, ha elveszik, hanem felmegy.

Amikor nem állsz kapcsolatban Istennel, sok szempontból elveszett vagy. Elveszíted az irányt, Isten oltalmazását, a lehetőségeidet, a boldogságodat és a jövőbeni mennyei otthonodat – hogy csak néhányat említsünk. De egy dolgot nem veszítesz el: az értékedet.

Annyira értékes vagy, hogy az első karácsonykor Isten megfizette a Fia árát, hogy megleljen téged. A Biblia leghíresebb verse ezt mondja: „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen” (Jn 3,16).

Annyira fontos vagy Istennek, hogy mentő akciót hajtott végre azért, hogy rád találjon. Kisbabaként jött a földre, hogy egy nap egy fakereszten halhasson meg bűneidért.

A karácsonyi történet felfedi az értékedet. Isten annyira szeretett téged, hogy amikor elvesztél, Isten a legjobbat küldte, Jézust, hogy visszaszerezzen.

Soha ne felejtsd el: számítasz Istennek.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Sokan küzdenek önértékelési problémával. Hogyan változtatja meg az önértékelésedet annak tudata, hogy Jézus azért jött, hogy megtaláljon?
  • Gondolj arra a személyre, akit a legnehezebb szeretned. Jézus annyira értékeli ezt a személyt, hogy érte is meghalt. Milyen módon fogsz másképp bánni ezzel az emberrel tudva, hogy Jézus ilyen nagyon értékeli őt?
  • Készíts listát arról, hogy a családod miként ünnepli a karácsonyt! Nézd meg ezt a listát, és szánj néhány percet arra, hogy megfontold: hogyan tükrözik az ünnepléseid Jézus születésének örök jelentőségét?

(Daily Hope by Rick Warren, 2020.12.24.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása