Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hol találsz igazi bölcsességre?

2021. január 22. 03:00 - daniella_89

news.jpg

„Ne áltasd magad! Ne gondold, hogy bölcs lehetsz csupán azért, mert naprakész vagy az adott időkben!” (1Kor 3,18 The Message).

Ha összekevered a naprakészséget a bölcsességgel, magadat csapod be.

A legújabb hírekben és pletykákban való jártasság Isten Igéje örökkévaló igazságának figyelmen kívül hagyásával, nem bölcs dolog. Baj, ha több időt töltesz azzal, hogy megnézed a híreket, mint azzal, hogy a Jó Hírt tanulmányozod. Bolondság azt gondolni, hogy mindent tudsz, csak mert tudsz idézni a legújabb top slágerből, a legfrissebb sport statisztikákból, a piaci részvények aktuális áraiból vagy a legutóbbi politikai hírekből. Nem vagy olyan okos, mint gondolod.

Csak Isten Igéjéből, a Bibliából kapsz bölcsességet.

Sok kereszténynek kevesebb időt kellene töltenie Facebookon, és többször kellene belekukkantania Isten könyvébe a bölcsességről. Isten azt mondja: „Ne áltasd magad! Ne gondold, hogy bölcs lehetsz csupán azért, mert naprakész vagy az adott időkben!” (1Kor 3,18 The Message).

Lehet, hogy a kisujjadban van a világ, és minden kis információ csak egy kattintásnyira. De ez nem tesz téged bölccsé. Nagyon sok a hamis információ, és az olyan hírek, amiket nem fogadhatsz el anélkül, hogy először utánamennél a tényeknek.

Még ha a birtokodban is van minden pontos információ a világon valamiről, az még nem azt jelenti, hogy helyesen fogsz cselekedni mindennek tudatában.

A bölcsesség egyetlen módja az Istennel való járás. Ahhoz, hogy Istennel járj, időt kell töltened a Biblia olvasásával és tanulmányozásával. A bölcsességhez nincs rövidebb út!

Kérdd Istent, hogy adjon vágyat az ő bölcsessége iránt, minden földi bölcsesség fölött! Ha abban a világosságban élsz, amit az ő igéje nyilatkoztat ki neked, nem kell a világon mindent tudnod. Nem kell, hogy mindig igazad legyen.

Csak Istent és az ő szeretetét akarod majd jobban megismerni, mert ez az egyetlen, ami megelégít.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a különbség aközött, hogy valaki okos vagy bölcs?
  • Mire vágysz jobban: Isten Igéjére vagy a telefonodon görgetni? Miért?
  • Mit gondolsz, miért fontos Istent kérni a bölcsességért?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.01.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása