Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mert Isten ezt mondja

2021. február 23. 03:00 - Tomes Lívia

bizalom_1.jpg

„Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: »Hajózz ki a mély vízre, és engedd le a hálókat fogásra!« Simon felelt: »Mester, egész éjjel keményen dolgoztunk, és nem fogtunk semmit. Mivel azonban te mondod, leengedem a hálókat«” (Lk 5,4–5 NIV).

Ha Jézus követője vagy, azt várja tőled, hogy engedelmeskedj annak, amit mond neked – még akkor is, ha ez ostobaságnak tűnik mások számára; még akkor is, ha annak nincs anyagi értéke; és akkor is, ha nem érted, és halálra rémülsz tőle.

A Lukács evangéliuma 5. fejezetének 4–5. verseiben azt olvassuk: „Miután [Jézus] abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: »Hajózz ki a mély vízre, és engedd le a hálókat fogásra!« Simon felelt: »Mester, egész éjjel keményen dolgoztunk, és nem fogtunk semmit. Mivel azonban te mondod, leengedem a hálókat«” (Lk 5,4–5 NIV).

Jézus belépett Simon Péter hajójába. De nem állt meg ott. Utasításokat adott ennek a hivatásos halásznak, hogy hogyan halásszon.

Figyeljük meg Péter reakcióját! Nem vitatkozott Jézussal. Nem mondta: „Bocsáss meg, Uram. Te asztalos vagy. Én halász. És ezek a halak nem harapnak. Ki vagy te, hogy megmondd nekem, hogyan végezzem a munkámat?”

És nem habozott. Amikor Jézus azt mondta neki, hogy szálljon vízre a hajóval, nem mondta: „Miért nem gondolkodunk ezen egy percig? Alakítsunk egy bizottságot, és szavazzunk róla!” vagy „Elég koszosak és fáradtak vagyunk, Uram. Mi lenne, ha délután próbálnánk meg újra?”

Mit tett Péter? Kétségbevonhatatlan engedelmességgel válaszolt Jézusnak.

Nem tudom, Isten minek a megtételére utasított téged, de ezt elmondom neked: Az engedetlenség mindig fájdalmat okoz neked, mert elmulasztod Isten áldását.

De ha „mert Isten ezt mondja” férfivá vagy nővé válsz, akkor minden áldását megtapasztalhatod. Utasításainak nem kell, hogy értelme legyen számodra. Amikor Isten ezt mondja, csak meg kell tenned, hitben bízva benne.

Bízhatsz Istenben, mert mindig a te érdekeidet tartja szem előtt, még akkor is, ha ezt nem láthatod azonnal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A te életedben ki az a „mert Isten ezt mondja” típusú ember? Mit tanulhatsz az életéből?
  • Mikor nélkülözted Isten áldását az engedetlenség miatt?
  • Mikor engedelmeskedtél Istennek annak ellenére, hogy nem volt értelme, és a végén megtapasztaltad az ő áldását?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.02.16.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Meg nem értett 2021.02.23. 18:48:53

"Ha Jézus követője vagy, azt várja tőled, hogy engedelmeskedj annak, amit mond neked." A legkisebb mértékben sem veszed észre azt,hogy mit is akar Jézus. Jézus nem akar engedelmességet,Jézus téged szeretne. Mondok egy példát az életből:egy fiúgyermeket majdnem halálra vert az apja,intenzívre is került,mégis élt hallt az apjáért. Se ő sem te nem veszed észre,az erőszakot az életedben. Őt verték te pedig fanatikusan engedelmeskedsz. meggyőzni ne lehet és itt látszik a fanatizmus. Jézust önként,szabad akaratból kellene követni,nem pedig engedelmességből. De ezt nem fogod sem megérteni,sem egyet érteni velem.
" Isten minek a megtételére utasított téged.." Ugyan az mint feljebb. Milyen lelki sérülés kell ahhoz,hogy az utasítást normálisnak tartsuk? Vagy menekülünk valami elöl,vagy benne vagyunk egy sérülésben de nyakig. Mért nem gondolkodsz el azon,hogy az "utasítás" mért természetes neked? Isten aki a legnagyobb szabadságot adta nekünk,mért hozod össze az "utasítás" gondolatával. Aki ilyennek képzeli istent,az nagyon messze van Tőle.
süti beállítások módosítása