Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan segíthetsz?

2021. március 13. 03:00 - daniella_89

how-to-help-others-getty-sladic.jpg

„Mindannyiunknak a körülöttünk lévő emberek javát kell néznünk megkérdezve magunktól: »Hogyan segíthetek?«” (Róm 15,2 The Message).

Ha az autópályán haladva defektet kapsz, és az Egyesült Államok elnöke halad el melletted, senki nem várja el tőle, hogy megálljon segíteni neked kicseréli a kereked. Ő túl fontos személy ahhoz, hogy a te problémáiddal foglalkozzon.

De ez nem a mennyei, hanem a földi értékrend. Jézus azt mondta, ha nagy akarsz lenni, mindenkinek a szolgájává kell lenned. Minél többet adsz magadból és szolgálsz másokat, annál nagyobb vagy Isten királyságában.

A feleségemnek van egy nemzetközi szolgálata, az egész világon tart előadásokat. Emlékszem, néhány éve négy jelentősebb beszédre kötelezte el magát rövid időn belül. Amikor hazaért az egyik utazásról, teljesen ki volt merülve. Azonnal a konyhába ment, és elkezdett főzni az egyik közelben lakó család számára, akik éppen egy nagyobb küzdelmen mentek keresztül. Nem gondolta, hogy ő maga túl fontos lenne. Félretette a kimerültségét, hogy másoknak segíthessen. Újra és újra megteszi ezt azóta is, mert olyan akar lenni, mint Jézus. Szolgálni akar.

Mit jelent úgy szeretni, mint Jézus? „Mindannyiunknak a körülöttünk lévő emberek javát kell néznünk megkérdezve magunktól: »Hogyan segíthetek?«” (Róm 15,2 The Message).

Keresd, hol van Jézus egy sérült ember képébe rejtőzve! Talán ott van a vízautomatánál hétfő reggel.
Lehet, hogy ott van a focin. Lehet, hogy ő az utánad következő ember az élelmiszerbolt sorában. Lehet, hogy ő a legkevésbé szerethető ember, akit ismersz, aki mély fájdalmat hordoz. Ha szeretnéd Jézust szolgálni, kezdd azzal, hogy ezt megmutatod a körülötted lévő sérült embereken.

Pál levele a rómaiakhoz 12. fejezetének 13. verse azt mondja: „Ha Isten gyermekei szükségben vannak, legyél te az, aki kisegíti őket. Vedd fel azt a jó szokást, hogy vendégeket fogadsz otthonodban ebédre, vagy ha szállásra van szükségük, éjszakára” (TLB fordítás).

Sokan vannak a gyülekezetedben, környékeden és még a családodban is, akik egyedülálló anyák azért dolgozva, hogy ételt tegyenek az asztalra, vagy özvegyek, akik magányosak az üres házaikban, tanulók, akiket túlterhelt az élet a járványidőszakban.

Hogyan tudod őket ma úgy szeretni, mint Jézus?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Ha nem vagy tisztában az életedben lévő emberek fájdalmaival, hogyan jössz rá, hogy küzdelmeik vannak, és hogyan tudod segíteni őket?
  • Hogyan mutatott példát számunkra Jézus abban, mit jelent szolgának lenni?
  • A járvány talán otthon tart téged, de nem kell  távol tartania a szolgálattól. Hogyan lehet kreatív eszközöket és szolgálati lehetőségeket keresni?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.03.06.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása