Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten alkotott azzá, aki vagy

2021. április 19. 03:00 - Erika1832

woman-591576_1920_1.jpg

„Egész lényemet te alkottad, anyám testében formáltál engem” (Zsolt 139,13 NCV).

Isten életed minden napját megtervezte. Az első lélegzetvételed előtt ő már tudott mindenről, ami valaha történni fog veled.

Jóval azelőtt, hogy a szüleid egyáltalán elterveztek téged, Isten gondolataiban már szerepeltél. Nem a sorson, a szerencsén vagy a véletlenen múlt, hogy te most, ebben a pillanatban is lélegzel.

Azért vagy most életben, mert Isten azt akarta – minden erősségeddel és gyengeségeddel együtt –, hogy élj.

Akár jók, akár rosszak vagy közömbösek voltak a szüleid, Isten használta őket. Ők rendelkeztek pontosan azzal a DNS-sel, ami ahhoz kellett, hogy megalkosson téged. Isten akarta, hogy élj. Az idők kezdete óta Istennek terve van az életeddel – és van egy személyedre szabott célja, amit teljesítened kell.

Isten alkotott téged azzá, aki vagy. 

A Biblia azt mondja: „Egész lényemet te alkottad, anyám testében formáltál engem. Áldalak, amiért bámulatosan és csodálatosan megalkottál... Lelkem ismered a legmélyéig, létem soha nem volt rejtve előtted. Amikor a homályban keletkeztem, és a föld mélyén elindult életem, szemed már látta tetteimet, s könyvedben mind felírtad őket. Meghatároztad napjaimat, mielőtt még egy is megjelent belőlük” (Zsolt 139,13–16 NCV).

Isten azért teremtett, hogy örökké szerethessen téged. Bár a szüleid hozzájárultak a DNS-edhez, de téged Isten alkotott. Nem csak egy újabb megszületett csecsemő voltál. Isten személyesen tervezte meg a születésed.

Te Isten mesterműve vagy. Azért alkotott meg téged, hogy szerethessen, és hogy teljesítsd a céljait itt a földön. Előfordul, hogy az életed különböző szakaszaiban küzdesz azzal, hogy lásd, mi ez a cél, de sosem kell kételkedned abban, hogy van. Mielőtt megszülettél volna, Isten már adott neked egy célt.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mi a véleményed arról az igazságról, hogy Isten akarja azt, hogy élj? Milyen módon tudod mindezt hasznosítani az életedben?
  • Isten alkotott téged azzá, aki vagy. Van az életednek olyan területe, amikor nem vagy önmagad? Mit gondolsz, miért engeded meg, hogy ilyesmi történjen?
  • Dicsérted-e már valaha Istent azért, mert „bámulatosan és csodálatosan” alkotott meg téged? Imában köszönd meg most Istennek azt, ahogyan megalkotott téged!

Isten teremtett téged, hogy örökké szerethessen.

Azt is akarja, hogy örökké vele élj a mennyben. Ez csak akkor lehetséges, ha megbánod a bűneid, és elkötelezed magad Jézus követése mellett. Ha készen állsz rá, hogy még ma elkötelezd magad Jézus mellett egy életre, akkor mondd el a következő imát:

„Drága Jézus, megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rosszat, amit eddig tettem, megbocsátasz, megismerem életem célját, és egy nap befogadsz örök mennyei otthonodba.”

„Megvallom bűnömet, és hiszem, hogy te Isten vagy, és te vagy a Szabadítóm. Befogadlak az életembe mint Uram. Ma az életem minden részét átadom neked. Követni akarlak, és azt tenni, amit te mondasz.”

„Jézus, hálás vagyok a szeretetedért és az áldozatodért, ami lehetővé teszi számomra, hogy csatlakozzak majd hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. És köszönöm, hogy nem kell fizetnem vagy dolgoznom a megváltásomért, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralevő részét arra szeretném felhasználni, hogy a saját érdekeim szolgálata helyett téged szolgáljak. Alázattal elkötelezem az életemet melletted, és arra kérlek, hogy ments meg és fogadj be a családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.12.)

Szólj hozzá!
Címkék: életcél

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása