Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A késedelmes engedelmesség engedetlenség

2021. április 22. 03:00 - Deltajulietttango

obedience.jpg

„Késlekedés nélkül sietek engedelmeskedni utasításodnak” (Zsolt 119,60 GNT).

A Biblia tele van utasításokkal az életet illetően. Isten parancsai ezek. Ő azt várja tőled, hogy azonnal teljesítsd ezeket a parancsokat, és azt is várja tőled, hogy teljes mértékben teljesítsd őket.

Képzeld el, hogy a szülő azt mondja a gyerekének, hogy tegyen meg valamit, és ő azt válaszolná: „Majd gondolkodom rajta.”

Nem lennének-e ennek következményei?

Az emberek ugyanakkor folyton ezt teszik Istennel. Isten azt mondja neked, hogy tegyél meg valamit, te pedig azt mondod: „Majd gondolkodom rajta.”

De neked ehhez nincs ilyen tekintélyed. Ez semmiben nem különbözik attól, mint mikor a gyermek azt mondja a szüleinek: „Majd gondolkodom rajta.”

Amikor az univerzum teremtője azt mondja neked, hogy csinálj meg valamit, akkor elvárja, hogy ezt tedd is meg – most. Minden szülő tudja, hogy a késedelmes engedelmesség engedetlenség.

Isten azt is szeretné, ha teljes egészében teljesítenéd a parancsait. Nem válogathatsz, és állíthatsz össze egy listát azokról az utasításokról, amelyeket követsz, és egy másikat pedig azokról, amiket nem. A részleges engedelmesség engedetlenség.

A Biblia azt mondja: Késlekedés nélkül sietek engedelmeskedni utasításodnak” (Zsolt 119,60 GNT).

Ez azt jelenti, hogy nem tartasz szünetet, amíg megkérdőjelezed Isten utasításait, mielőtt végrehajtanád őket. Először engedelmeskedj, és később próbáld megérteni! Igazából nem fogod teljesen megérteni Isten számos parancsát addig, amíg nem teljesítetted őket. Sok esetben az engedelmességed lesz a nyitja megértésnek.

Tehát mit is mondott neked Isten, amit még nem kezdtél el? Mire vársz? Isten szívén viseli mindazt, ami neked jó. Menj, és tedd azt, amit neked mondott!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Volt már olyan tapasztalatod a múltban, amikor késlekedtél engedelmeskedni Istennek, és ennek súlyos következményei voltak? Mi történt? Mit tanultál belőle?
  • Mikor engedelmeskedtél Istennek még akkor is, ha nem értetted teljesen a parancsát? Milyen következményei voltak?
  • Mire utasított téged mostanában Isten, amiben most késlekedsz? Döntenél most úgy, hogy engedelmeskedsz neki?

*(Daily Hope by Pastor Rick 2021.04.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása