Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hagyd abba a hasonlítgatást, és kezdd el betölteni a célodat!

2021. április 26. 03:00 - magyarosijulia

„Az ÚR nem azokra a dolgokra tekint, amire az emberek. Az emberek a külső megjelenést nézik, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van." (1Sámuel 16,7 NIV fordítás)

Az életed értékes, és az életednek célja van.

Nem számít, hogy mit mondanak az emberek, mit közvetít napjaink kultúrája, vagy milyen hazugságokkal tölti meg az elmédet a Sátán, te végtelenül értékes vagy Isten számára. Ő gondolt rád, ő megalkotott téged, hogy szerethessen, és őt érdekli az életed minden apró részlete. Az életed Isten célját és az ő dicsőségét mutatja.

Értékes vagy függetlenül attól, hogy ki vagy, vagy honnan származol. És ugyanez érvényes minden egyes emberre attól a perctől kezdve, hogy a világra jön. Különbözőek a képességeink és az ajándékaink, Isten viszont mindannyiunkra ugyanúgy tekint: szeretettel.

Egyikünk sem tökéletes, de a Biblia azt írja, hogy Isten felelősséget vállal minden velünk született hiányosságért. Tudtad ezt? Persze nem tartoznak ide azok a problémáink, amelyeket mi okoztunk magunknak a rossz döntéseinkkel. A hiányosságaink viszont, amelyekről nem tehetünk, szintén részei annak a célnak, amire Isten megalkotott minket.

A Biblia ezt írja a Sámuel első könyve 16. fejezetének 7. versében: „Az ÚR nem azokra a dolgokra tekint, amire az emberek. Az emberek a külső megjelenést nézik, de az ÚR azt nézi, ami a szívben van” (NIV).

Isten vállalja a felelősséget, mert az ő látószöge sokkal nagyobb, mint az embereké. Ő látja azt is, amit mi nem. Ő mindannyiunkat szeret, mert bennünk van a lehetőség, hogy – minden hiányosságunk ellenére is – véghez vigyük azokat a nagy dolgokat, amelyeket számunkra eltervezett.

Isten senkivel sem fog összehasonlítani téged. Úgy alkotott meg, hogy te te legyél. Az ő remekműve vagy. Figyeli, hogy miképpen használod a lelki és szellemi ajándékaid, a talentumaid és a képességeid. Ő segíteni fog, hogy elérd a benned rejlő lehetőségek maximumát.

Ne vesztegesd többé az idődet arra, hogy azt gondolod, te semmit nem adhatsz a világnak, vagy hogy másokhoz hasonlítgatod magad. Isten egy nagyszerű célra alkotott meg téged.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Szoktad magad másokkal összehasonlítani? Mi az, ami miatt úgy gondolod, hogy ők jobbak, vagy hogy jobban szereti őket Isten?
  • A hiányosságaidra fókuszálsz vagy a benned rejlő lehetőségekre, amiket Istentől kaptál? Miért számít, hogy melyikre figyelsz jobban?
  • Hogyan tudhatod meg, hogy téged mire alkotott meg Isten? Vajon egyedül kell erre rájönnöd?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.04.19.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása