Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Találd meg az ALKATodban a hívásodat!

2021. május 09. 03:00 - gabormel

kepkivagas.JPG

„Ő adjon meg nektek minden készséget, amire szükségetek van akarata cselekvéséhez! Hozza létre bennetek Jézus Krisztus által mindazt a jót, ami kedves számára!” (Zsid 13,21 NLT fordítás).

Egyszer régen néhány állat iskolát akart alapítani. Elfogadtak egy futásból, mászásból, úszásból és repülésből álló tantervet. Majd úgy döntöttek, hogy minden állatnak minden tantárgyon részt kell vennie.

Itt kezdődött a probléma. A kacsa jobb volt úszásban a tanáránál, azonban repülésből éppenhogy átment, futásból pedig nagyon rossz volt. Ezért arra késztették, hogy tanítás után bent maradjon gyakorolni a futást. Ennek az lett a következménye, hogy nagyon megerőltette az úszóhártyás lábait, és úszásból már csak az átlagos szintet teljesítette. De mindenki kevésbé érezte fenyegetve magát, senki nem nyugtalankodott – kivéve a kacsát.

A nyúl futásból kezdetben osztályelső volt, de a sok felzárkóztató úszás miatt tüdőgyulladást kapott, és el kellett hagynia az iskolát. A mókus kiemelkedően teljesített mászásból, de rendkívül csalódott volt a repülési órákon, mivel a tanár ragaszkodott hozzá, hogy a földről kezdjen, ne a fa tetejéről lefelé. Túlságosan megterhelte a vádlijait, így mászásból csak hármast, míg futásból csak kettest kapott. A sas problémás tanulónak számított, és rendetlen viselkedése miatt fegyelmezték. Például a mászásórákon, a fa tetejéig való jutásban mindenki mástól jobb volt, azonban ragaszkodott a saját módszereihez – repüléssel teljesítette. Végül kizárták, mivel nem volt hajlandó részt venni az úszás órákon.

Mit mond ez a történet neked és nekem?

Isten olyan fajta állatokat tervezett, hogy kiemelkedőek legyenek bizonyos területeken, és nem vár el tőlük minden más dolgot. A kacsát kacsának teremtette, és nem valami másnak. Az emberekre ugyanez vonatkozik. Ha azt hiszed, hogy minden ember azonos képességekkel és ajándékokkal rendelkezik, akkor csalódás, középszerűség és kudarc lesz az osztályrészed.

Téged azért alkotott, hogy te legyél – és ne valaki más. Isten egyedi képességekkel ruházott fel, és azt akarja, hogy egyedi célokra használd azokat.

A képességeid a hívásodnak felelnek meg. Néhányan úgy gondolják, hogy a hívás csak a papoknak, az apácáknak vagy a misszionáriusoknak szól. Isten azonban minden embert hív.

Először az üdvösségre hívattunk. Másodszor pedig a szolgálatra. Tudni fogod, hogy mire hívattál, ha megvizsgálod az ALKATodat – lelki ajándékaid, lelkületed, képességeid, adottságaid és a tapasztalataid.

Hívásod van az életedre. Van egy életre szóló küldetésed, egy életre szóló üzeneted, egy életre szóló célod és egy életre szóló terved.

Hogyan fogod használni az egyedi ALKATodat a hívásod teljesítéséhez?

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az ALKATod alapján mit gondolsz, mit akar Isten, hogy tegyél az életeddel?
  • Hogyan próbáltál kitűnő lenni egy olyan területen, amely nem illik az ALKATodhoz? Ez hogyan akadályozta meg, hogy a legjobb szolgálatod tedd?
  • Miért adott Isten mindegyikünknek különböző alkatot?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.05.02.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása