Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Minden keresztény pap

2021. június 10. 03:00 - gabormel

image-7.jpeg

„Élő kövekként jöttök hozzá, egy lelki házhoz, amit szent papsággá építenek” (1Pt 2,5 GW).

Isten azt mondja, hogy pap vagy. A hátteredtől függően ez ijesztő, zavaros vagy izgalmas lehet számodra.

A Bibliában Péter azt mondja: „Élő kövekként jöttök hozzá, egy lelki házhoz, amit szent papsággá építenek” (1Pt 2,5 GW). Ez alatt azt értette, hogy azok a lelki előnyök, amelyekkel a papok rendelkeznek, most mindenki számára elérhetővé váltak, akik hívők.

Az Ószövetségben a papok két dolgot tettek.

Először is nekik volt joguk, kiváltságuk és kötelességük, hogy közvetlenül Istenhez menjenek. Ők beszélhettek Istennel, imádhatták őt, és közösségben lehettek vele. Mindenki másnak rajtuk keresztül kellett mennie.

Másodszor a papok kiváltsága és kötelessége volt, hogy bemutassák Istent a népnek, és a nép szükségleteiben segítséget nyújtsanak – szolgálva őket.

Amikor hívővé válsz, ez a két dolog rád is igaz lesz.

Közvetlen hozzáférésed van Istenhez. Nem kell valaki máson átmenned ahhoz, hogy imádkozz, hogy gyónj, vagy hogy közösségben legyél Istennel. Olvashatod a Bibliádat, beszélgethetsz az Úrral, és közvetlen közösségben lehetsz vele.

A bibliai templomban egy kárpit választotta el a szentek szentjét (ahol Isten Lelke volt) attól a helytől, ahol az emberek lehettek. Csak a papok mehettek a kárpit mögé, és ez is csak évente egyszer történt. Amikor Jézus meghalt a kereszten, Isten széthasította a kárpitot – mintegy 21 métert – a tetejétől az aljáig, jelképezve, hogy már nincs akadály Isten és az emberek között.

Hívőként, amellett, hogy közvetlen hozzáférésed van Istenhez, megkaptad a papi segítségnyújtás ajándékát – hogy más embereket szolgálj. Nem minden keresztény lelkipásztor, de minden keresztény papi szolgálatot lát el.

Lehetsz pap egy értékesítési irodában? Feltétlenül! Lehetsz pap könyvelőként? Természetesen! Kamionsofőrként? Kétségtelen! Bármikor, amikor Isten nevében segítesz más embereken, papi szolgálatot végzel.

Amikor legközelebb amiatt küzdesz, hogy megtudd, ki vagy, emlékezz rá, hogy pap vagy! Hozzáférésed van Istenhez, és kiváltságod van az emberek papi szolgálatára.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondoltál már magadra papként korábban? Ez az elképzelés hasznos vagy nehézkes számodra?
  • Hogy tudsz a legtöbbet kihozni abból, hogy közvetlen hozzáférésed van Istenhez?
  • Mik az adottságaid, az ajándékaid és képességeid? Hogyan használod ezeket mások papi szolgálatára?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.06.03.)

(GW: A bibliaidézet szövege az angol God's Word fordításból származik.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása