Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Ha változni akarsz, szembe kell nézned az igazsággal

2021. július 08. 03:00 - FodorImi

board-978179_1920.jpg

„Hallottatok Jézusról, és megismertétek az igazságot, amely tőle jön.” (Ef 4,21 – NLT)

A személyes változás titka nem az akaraterő. A titok ismerni az igazságot és szembenézni vele. Ha tehát változni akarsz, akkor meg kell ismerned az igazságot magadról és a természetedről, és szembe kell nézned vele.

Szükséges, hogy szembesülj az igazsággal a gyengeségeiddel, kapcsolataiddal, sikereiddel és hibáiddal, múltaddal és jövőddel kapcsolatosan.

Semmi sem fog változni, míg csak meg nem ismered az igazságot és nem nézel szembe vele. Ezt az igazságot pedig Jézus Krisztusban találod meg.

Miért szükséges megismerned az igazságot, mielőtt bármit meg tudnál változtatni az életedben? Azért mert minden önpusztító szokásod mögött egy hazugság van, amit elhittél.

Ha adósságban vagy, lehet azért, mert elhittél valami hasonlót: „Megengedhetem magamnak, hogy költekezzek” vagy „Vissza tudom majd fizetni”. Túlbecsülhetted, hogy mennyit fogsz keresni, vagy hittél annak a hazugságnak, hogy nagyobb házra van szükséged.

Valóban? Biztos vagy benne, hogy ez igaz? Tudod bizonyítani, hogy ez igaz? Abszolút bizonyos, hogy amit a pénzügyeidről hiszel az igaz?

És mi van a kapcsolataiddal? Mi van azokkal a dolgokkal amiket magadnak mondasz magadról? Igaz az, ahogyan a múltadról gondolkodsz? Vagy az igaz, amit Isten mond róla?

A Biblia azt tanítja, hogy a személyes változás az igazsággal kezdődik. Az igazság tesz szabaddá. Pál apostol ezt mondja: „Hallottatok Jézusról, és megismertétek az igazságot, amely tőle jön.” (Ef 4,21 – NLT)

Ki az igazság? Jézus az igazság. Mivel pedig Jézus az igazság, ő mindig az igazat fogja mondani. Az ő Igéje igazság. A Biblia az ő igéje, és ez azt jelenti, hogy a Biblia igaz. (2 Tim 3,16-17-ben olvashatsz erről többet.)

Amit a televízióban hallasz, vagy a könyvekben olvasol, nem mindig segítenek majd rajtad, mert nem mindig igazak. Tény, hogy ha folyamatosan a körülötted levő hangokra figyelsz, az életed ezeknek a hazugságoknak, tévedéseknek, félrevezetéseknek, féligazságoknak az alapjára fog épülni, és soha nem fogsz megváltozni.

Amit azonban Isten mond, az mindig igaz. Isten igéje megmutatja, hogyan térhetsz vissza ahhoz az élethez, amire teremtve lettél, aztán pedig megmutatja, hogyan maradhatsz az Isten útján. Ezért olyan fontos, hogy legyen naponta csendességed az Isten Igéjével. Semmi sem fog változni, amíg be nem fogadod az igazságot a szívedbe.

Dönts ma úgy, hogy szembenézel az igazsággal és válaszolsz rá! Aztán látni kezded a pozitív változást az életedben.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Az Isten Igéjén kívül hol kerested az igazságot az életed felől? Hogyan vezetett ez félre?
  • Mikor segített az Isten Igéje megértened az igazságot magadról?
  • Mit kellene megváltoztatnod az időbeosztásodban és a prioritásaidban, hogy minden nap időt tudj szánni Isten Igéjének olvasására?

 

Ha még nem bíztad magad Jézusra, és nem kötelezted el magad neki, miért várnál tovább?

A bűneid választanak el Istentől, és egyedül Isten kegyelme képes helyes kapcsolatba visszahozni vele.

A Biblia azt mondja: „Kegyelem által van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, ez Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedhessen.” (Ef 2,8-9 – NIV)

Ha kész vagy megbékülni a Teremtőddel, imádkozd el ezt az imát:

„Drága Úr Jézus, nem akarom, hogy a bűneim továbbra is elválasszanak tőled. Sok helyen kerestem az igazságot az életemről, de most tudom, hogy az igazság egyedül benned található. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz dolog, amit valaha is tettem, megbocsáttatik. Megígérted, hogy meg fogom ismerni az életem célját, és te befogadsz majd egy napon az örök otthonodba a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és hiszem, hogy te vagy a Megváltóm. Megígérted, hogy ha megvallom a bűneimet, és bízom benned, megváltott leszek. Elhiszem, amit mondtál, hogy az üdvösség kegyelemből, hit által van, nem pedig bármi által, amit én tettem. Elfogadlak, mint az életem Urát. Ma az életem minden területét a te irányításod alá teszem.

Azt az életet akarom élni, amire teremtettél, és az életem hátralevő részét nem a magam, hanem a te szolgálatodra akarom használni. Odaszánom az életemet, és kérlek, ments meg, fogadj a te családodba. Az Úr Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha imádságban elfogadtad Jézust, írd meg nekem (angolul) a Rick@PastorRick.com e-mail címre. Szeretnék küldeni neked ingyenes anyagokat, melyek segítenek a Jézussal való utazásod kezdetén.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.07.01.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása