Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az imáidnak nem kell véget érniük

2021. augusztus 22. 03:00 - Lilla:)

talking.jpg

„Mindig és minden alkalomból Imádkozzatok a Szentlélekben!” (Ef 6,18 NLT).

Tudtad, hogy az imáidat nem kell lezárnod azzal, hogy „Jézus nevében, ámen”? Sőt, egyáltalán nem kell abbahagynod az imádkozást.

Az imádkozás egy folyamatos kommunikáció Istennel. Ennek soha nem kell véget érnie. Úgy beszélgethetsz vele, mint egy baráttal vagy egy szerető Apával. Ha felmerül valami, beszéld meg Istennel. Aztán egy-két perc elteltével nyugodtan beszélhetsz vele másról is.

Ha nem veszel levegőt, meghalsz. Az imádság lelki lélegzés. Nem gondolkodsz a légzésen, egyszerűen csak csinálod. Épp így az imádkozásnak is, ilyen természetessé kell válnia, hogy ne is kelljen gondolnod rá.

Jelenleg lehet, hogy gondolkodnod kell azon, hogy imádkozz. Ezt azonban szokássá fejlesztheted, hogy ne kelljen gondolkoznod rajta, és azon törnöd a fejed, hogy mit is mondj.

A saját magaddal való társalgásban jó vagy. Megbeszéled magaddal minden egyes élményedet – folyton. Ehelyett kezdj el inkább Istennel beszélgetni! Ahhoz, hogy ilyen társalgó módon tudj imádkozni, csak mondd el Istennek, hogy mi foglalkoztat épp az adott pillanatban.

„Mindig és minden alkalomból Imádkozzatok a Szentlélekben!” (Ef 6,18 NLT).

Ez azt jelenti, hogy bárhol, bármikor, bármiről beszélhetsz Istennel, ahogy a Szentlélek vezet. Ha valamilyen benyomás ér, imádkozz!

Talán úgy gondolod, hogy nem mindig van kedved imádkozni, mert nem tudod, hogy mit is mondj. Azonban ha nem érzed úgy, hogy imádkoznod kellene, akkor nem az érzéseid szerint imádkozol.

Amikor nincs kedved imádkozni, az azt jelenti, hogy nem a megfelelő dolog miatt imádkoznál. Istent nem érdekli az, ami téged sem. Ő mindent tud már az életedről. Ő csak azt szeretné, ha beszélnél vele, mint amikor a szülők arra vágynak, hogy gyermekük szóba álljon velük.

Tartsd a kapcsolatot Istennel végig a nap folyamán! Beszélj neki az érzéseidről, és érezni fogod, hogy egyre inkább vágysz majd az imádkozásra.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miről beszélsz leggyakrabban Istennel? Gondolod, hogy erről akar hallani tőled?
  • Az új szellemi szokások nem véletlenül történnek. Hogyan gyakorolhatod, hogy egy nyitott, működő kapcsolatod legyen Istennel az egész nap folyamán?
  • Mit jelent az, hogy „imádkozzatok a Szentlélekben”?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.15.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása