Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten utat fog készíteni

2021. szeptember 04. 03:00 - daniella_89

b5556632735ffec4475c7521c9ca301a.jpeg

„Bízzál az ÚRban teljes szívedből, és ne a saját értelmedre támaszkodj; minden utadon engedelmeskedj neki, és ő egyenessé teszi ösvényeidet” (Péld 3,5–6 NIV).

Lehet, hogy éppen zsákutcával nézel szembe – pénzügyileg, érzelmileg, vagy kapcsolatilag. De ha bízol Istenben, és tovább lépsz hitben akkor is, ha nem látsz utat – ő fog neked utat készíteni.

Isten terve érthetőbbé válik, ahogy elindulsz az úton, amit készít számodra, de a megértés nem feltétele annak, hogy elkezdj az úton járni.

A példabeszédek könyve 4. fejezetének 18. verse ezt mondja: „Az igaz ösvénye olyan, mint a reggeli nap, mely egyre világosabban ragyog, míg el nem éri a nap teljes világosságát” (NIV).

Egy nap majd ott állsz az örökkévalóság teljes világosságában, és látni fogod a nagy képet. Látni fogod Isten célját az út mögött, amit kifejezetten neked választott.

Amíg odáig érkezel, tedd, amit A példabeszédek könyve 3. fejezetének 5–6. versei mondanak: „Bízzál az ÚRban teljes szívedből, és ne a saját értelmedre támaszkodj; minden utadon engedelmeskedj neki, és ő egyenessé teszi ösvényeidet” (NIV).

Légy türelmes. Isten tudja, mit csinál. Tudja, mi a legjobb neked. Bízhatsz benne, mert ő jó.

Lehet, hogy nem látod a végső eredményt, de Isten igen. Minden probléma, fejfájás, nehézség és késedelem – minden, ami arra késztet, hogy megkérdezd: „miért?” – egy nap tisztán érthető lesz Isten szeretetének fényében.

De most azt tanulod, hogyan bízz Istenben. Tehát menj, és lépj rá az útra, amit ő eléd tárt!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan készített számodra Isten utat a múltban, amikor azt hitted, hogy nincs út?
  • Mi tart vissza attól, hogy bízzál az ÚRban „teljes szívedből”?
  • Milyen úton indulhatsz ma el, ha az úticél még nem is teljesen tiszta?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.08.28.)

(NIV: Az angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása