Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az áttörő ima három eredménye

2021. szeptember 19. 03:00 - Anika Enikő

„Amikor az összes környező királyság meghallotta, hogy maga az ÚR harcolt Izrael ellenségei ellen, Isten félelme fogta el őket. Jósáfát királysága tehát békességben volt, mert az ő Istene minden oldalról nyugalmat adott neki” (2Krón 20,29–30 NLT).

Amikor áttörést kérsz Istentől az életedbe, elvárod tőle, hogy áldássá alakítsa a csatákat.

Jósáfát király és hadserege hagyta, hogy Isten vívja meg a csatát értük. Amikor kimentek a harcmezőre, azzal szembesültek, hogy: „Az ellenség egyike sem menekült meg... Annyit zsákmányoltak, hogy három napba telt, mire összeszedték az egészet. A negyedik napon összegyűltek az Áldás-völgyében, amely azon a napon kapta a nevét, mert a nép ott dicsérte és adott hálát az ÚRnak” (2Krón 20,24–26 NLT).

Isten azt akarja, hogy az életedet az „Áldás-völgyében” éld, ahol akkora bőség van, hogy három napba telik, amíg elviszed a hadizsákmányt. Csak akkor élhetsz az Áldás-völgyében, amikor áttörő imát mondasz – azt az imát amit csak akkor imádkozol, amikor minden rosszul megy, és nem tudsz semmit sem tenni ellene.

Jósáfát történetében láthatjuk azt a három eredményt, amelyek az áttörő ima eredményei. Az első eredmény az, hogy sokkal több áldásban részesülsz, mint amennyivel bánni tudsz. Ha arra gondolsz épp, hogy vajon honnan fogod tudni, hogy áttörő volt-e, akkor kérlek ne aggódj! Tudni fogod. Annyira csodálatos lesz, hogy csupán annyit fogsz tudni mondani: „Isten munkája volt.”

A második eredménye az áttörő imának az, hogy Isten iránti szereteted növekszik. Amikor Isten elvégzi ezt a csodálatos munkát az életedben, akkor még inkább dicsőíteni akarod majd őt.

A harmadik eredménye az áttörő imának az, hogy a nem hívők elkezdik észrevenni: „Ekkor az összes férfi visszatért Jeruzsálembe Jósáfát vezetésével, és örültek, hogy az ÚR győzelmet aratott ellenségeik felett. Hárfák, lantok és trombiták zenéjére vonultak be Jeruzsálembe” (2Krón 20,27–28 NLT). Amikor Isten megteremti az áttörést az életedben, akkor olyan partit szeretnél szervezni, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni. Tanúságtétel lehet azoknak az embereknek, akik még nem ismerik Istent. Te áldást kapsz, Istent pedig tiszteletet.

„Amikor az összes környező királyság meghallotta, hogy maga az ÚR harcolt Izrael ellenségei ellen, Isten félelme fogta el őket. Jósáfát királysága tehát békességben volt, mert az ő Istene minden oldalról nyugalmat adott neki” (2Krón 20,29–30 NLT).

Nem szeretnél biztonságban és békességben élni a hátralévő életedben? Kezdd el még ma az áttörő imádat!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A pénz mellett Isten milyen más módon áldja meg az életedet?
  • Hogyan válaszolhatsz dicsőítéssel, amikor Isten áttörést hoz az életedben?
  • Hogyan reagálnak a nem hívők arra a munkára, melyet Isten elvégzett benned?

*(Daily Hope By Rick Warren, 2021.09.12.)

(NLT: az angol New Living Translation bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása