Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Mielőtt Isten megszólal, döntsd el, hogy igent mondasz!

2021. szeptember 30. 03:00 - gerbeaud

„A jó talajba hullott magok azokat jelképezik, akik hallják az üzenetet, és jó és engedelmes szívvel őrzik, és mindaddig kitartanak, amíg gyümölcsöt nem teremnek” (Lk 8,15 GNT).

Isten beszél azokhoz az emberekhez, akik úgy döntenek, hogy megteszik azt, amit nekik mond – még mielőtt elmondaná. Az ilyen emberek efféléket mondanak: „Istenem, ha azt akarod, hogy megmozduljak, én megmozdulok. Ha azt akarod, hogy férjhez menjek, férjhez megyek. Ha azt akarod, hogy felmondjak ebből az állásból, felmondok. A válaszom »igen« – még azelőtt, hogy elmondanád. Bármit is akarsz, hogy megtegyek, megteszem.”

Lukács evangéliuma 8. fejezetének 15. versében a Biblia azt mondja: „A jó talajba hullott magok azokat jelképezik, akik hallják az üzenetet, és jó és engedelmes szívvel őrzik, és mindaddig kitartanak, amíg gyümölcsöt nem teremnek” (GNT).

Korábban tanulmányoztam Jézusnak ezt a példázatát, és azt hittem, hogy négyféle emberről van szó: az ellenállókról, a sekélyesekről, az elfoglaltakról és a jókról. De ez a példázat valójában négy hozzáállást képvisel. És te akár mind a négy hozzáállással rendelkezhetsz egyazon napon belül. Egyik pillanatban azt gondolod: „Istenem, nem akarlak hallani, mert tudom, mit fogsz mondani.” A következő pillanatban meg azt mondod: „Uram, mondd meg gyorsan!” Aztán meghallod, és arra gondolsz, hogy ez jó, de tenni, nem teszel érte semmit. Lehet, hogy a gyümölcs elkezd megjelenni az életedben, de aztán elfoglalod magad a munkáddal, a tanulással vagy a gyerekeiddel, és a gyomok kinőnek. Aztán megint máskor meg azt mondod: „Istenem, csinálj, amit akarsz! Teljesen nyitott vagyok rád.”

Isten azt akarja, hogy engedelmeskedő hozzáállással élj azért, hogy gyümölcsöt teremhess – ez a bibliai kifejezés a sikerre. Isten azt akarja, hogy termékeny legyél a dolgaidban, a családodban, a barátságaidban, a vele való kapcsolatodban, a másokkal való kapcsolataidban és az egészségben.

Mi a legjobb és leggyorsabb módja, hogy gyümölcsöt teremj? Elfogadni, amit Isten mondott neked, és megosztani másokkal.

Lukács evangéliuma 8. fejezete 15. verse másik angol fordítási változata azt mondja: „Ők hallgatnak Isten szavára, ragaszkodnak hozzá, és folyamatosan terjesztik másoknak, akik szintén hamarosan hívők lesznek” (TLB).

Amikor Isten mond neked valamit, fogadd el engedelmes szívvel, majd oszd meg valaki mással!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan alakíthatsz ki egy „igen, Istenem” hozzáállást – amikor készen állsz az engedelmeskedésre függetlenül attól, hogy mit is mond Isten?
  • Életed mely területén (vagy területein) teremsz gyümölcsöt?
  • Kivel oszthatod meg életedben azt, amit Isten tanít neked?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.23.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása