Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Akarnod kell meghallani Istent

2021. október 03. 03:00 - Besther

caricature-5267148_1920.jpg

„De ha keresni fogod ott az Urat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána” (5Móz 4,29).

Addig nem fogod meghallani Istent, amíg valóban, igazán nem szeretnéd. 

Isten nem mondja el az életedről szóló álmát, ha te azt meg akarod vitatni. Nem mondja el életed jövőképét sem, ha te tárgyalnál róla. Nem mondja el, hogy miért helyezett a földre csak azért, hogy azt mondhasd: „Hadd gondoljam át!”

Nem! Ennek szükségszerűnek kell lennie. Azt kell mondanod, "Tudnom kell, hogy miért vagyok itt. Tudnom kell, hogy mit akarsz tőlem, mit tegyek az életemmel. Hallanom kell a hangodat. Ismernem kell a jövőképed." 

Dávid király ezt írta a Zsoltárok könyvében, "Abban telik kedvem, Istenem, hogy akaratodat teljesítsem" (Zsolt 40,9) és "Őrlődik lelkem, mert vágyódik döntéseid után mindenkor" (Zsolt 119,20).

Dávid szenvedélyesen kijelentette, hogy amit a leginkább akart, az az volt, hogy tisztelje Istent. Engedelmeskedni és követni Istent nem lehetőség volt számára. Ezek voltak az egyetlen dolgok, melyeket Dávid meg akart tenni. Isten keresésére olyan kifejezéseket használt, mint az "Én vágyom rá", "Sóvárgok érte", "Éhezem rá" és "Olyan vagyok, mint egy szarvas, mely vízre szomjazik."

Ha ezt a reménytelen helyzetet érzed, akkor meg fogod hallani Istent.

Sok ember beszél Istenhez, de sosem hallanak semmit Istentől. Nekik az imádság egy monológ. Monológon keresztül viszont nem lehet kapcsolatod. Mi lett volna, ha elveszem a feleségem és beszélek hozzá, de ő sosem szól hozzám? Az ilyen nem kapcsolat. Párbeszédet kell fenntartanod.

Imádkozni és Istenhez beszélni ugyanolyan fontos, mint hagyni, hogy Ő is beszéljen. Hogyan történik ez? Először is, jobban kell akarnod bármi másnál.

5Mózes 4,29 ezt mondja, "De ha keresni fogod ott az Urat, a te Istenedet, megtalálod, ha teljes szívedből és teljes lelkedből kutatsz majd utána." Ez garantált!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit szeretnél legjobban az életben? Az imaéleted miként tükrözi ezt a vágyat?
  • Hogyan munkálhatsz ki szenvedélyt vagy mégnagyobb szenvedélyt Isten felé?
  • Milyen hozzáállással közelítesz Istenhez, amikor útmutatást kérsz? Készen állsz arra, hogy engedelmesen válaszolj?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.26.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása