Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Teremts időt a csendességre!

2021. október 04. 03:00 - FodorImi

clock-650753_1920.jpg

„Keress egy csendes, félreeső helyet, hogy ne legyen kísértésed szerepjátszásra Isten előtt! Ott aztán legyél annyira egyszerű és őszinte, amennyire csak tudsz! A figyelmed önmagadról Istenre fog fordulni, és akkor elkezded majd érzékelni az ő kegyelmét!” (Mt 6,6 The Message).

Az Úr nem fog szólni hozzád, ha az életed tele van mindenféle zajjal. Egyedül kell maradnod, és le kell csendesedned. Ezt úgy hívjuk, hogy csendesség Istennel.

Jézus ezt így mondja Máté evangéliuma 6. fejezetének 6. versében: „Keress egy csendes, félreeső helyet, hogy ne legyen kísértésed szerepjátszásra Isten előtt! Ott aztán legyél annyira egyszerű és őszinte, amennyire csak tudsz! A figyelmed önmagadról Istenre fog fordulni, és akkor elkezded majd érzékelni az ő kegyelmét!” (The Message).

Isten találkozni akar veled - ez a kulcs ahhoz, hogy meghalld Isten beszédét, és átvedd az ő életedre vonatkozó látását.

Fel kell ismerned, hogy nem te vársz Istenre, hanem ő vár rád. Isten arra teremtett, hogy kapcsolatod legyen vele. Azt várja, hogy naponta időt tölts vele. Azt akarja, hogy tervezd be a vele való találkozást minden nap. Isten vár.

Egy csendes helyen egyedül lenni manapság nehéz lehet. Nem tudom, tudatában vagy-e, mennyire sok zaj van az életedben. Lehet, hogy mindig szól a rádió az autódban, vagy fülhallgatót teszel a füledbe, és a Bluetooth mindig be van kapcsolva. Minden váróteremben, áruházban, liftben szól a zene. Nagyon kevés idő vagy hely van az életedben, ami abszolút csendes.

Ha vannak gyermekeid otthon, akkor még nehezebb. De hadd adjak neked valami reményt! Susan Wesley-nek, egy nagyszerű asszonynak a történelemben, 18 gyermeke volt. Az egyik fia, John alapította a metodista egyházat, és segített elterjeszteni a kereszténységet Amerika szerte. A másik fia, Charles több, mint 6000 dicsőítő éneket írt.

Hogyan találhatsz időt egyedüllétre, mikor 18 gyereked van? Az életrajza leírja, hogy Susan Wesley minden délután leült a kedvenc hintaszékébe, és egy órára fejére terítette a kötényét. A gyerekek tudták, hogy a Mama köténnyel a fején azt jelenti: „Egyetlen gyermek sem zavarhatja a Mamát, különben szembe kell néznie a következményekkel!”

A fiúk azt mondták, hogy az édesanyjuk imái formálták az életüket.

Susan Wesley talált alkalmat minden nap, hogy időt töltsön Istennel, és te szintén megteheted. Tedd meg, amit meg kell tenned, hogy időt teremts az elcsendesedésre, és találkozz az Úrral!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Napjaid mekkora részét töltöd csendben?
  • Hogyan segíthetsz a családodnak megérteni, hogy szükséged van csendességre, hogy támogassanak ebben, és ne térítsenek el tőle?
  • Ha következetesen tudsz csendességet tartani, annak milyen hatása lehet nem csak rád, hanem a családodra?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.09.27.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása