Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Köszönd meg Istennek mindazt, amit tett!

2021. október 10. 03:00 - Deltajulietttango

gratitude_1.jpg

„Mondd el Istennek, mire van szükséged, és köszönd meg neki mindazt, amit érted tett!” (Fil 4,6 NLT).

Sok embernek egyetlen célja az életében, hogy boldog legyen. De gyakran rosszul próbálják meg azt elérni. Van azonban egy jó hírem: Istennek van egy négy hozzávalós receptje a boldogságra, amely segít abban, hogy boldogabbnak érezd magad – feltéve, ha ezt a gyakorlatban is alkalmazod a saját életedre.

Már korábban megnéztük a boldogság-recept első két összetevőjét: ne aggódj semmiért, és imádkozz mindenért. A harmadik fontos összetevő a hála: adj hálát Istennek mindenért.

Isten azt akarja, hogy bármiről és mindenről beszélgess vele. De ez több annál, hogy "add meg nekem” imákat mondunk: „Istenem, add meg nekem ezt”, „Istenem, add meg nekem azt”.

Képzeld el, ha minden alkalommal, amikor a szüleiddel beszélsz, csak annyit mondanál, „Apa, adj 15 ezer forintot!”, vagy „Anya, kérek egy autót!” Milyen kapcsolat lenne ez? A szülők néha csak azt szeretnék, hogy a gyerekeik eléjük álljanak és ezt mondják: „Köszönöm mindazt, amit eddig adtál.”

Isten is ugyanígy van ezzel. Ő is azt akarja, hogy odaállj elé és ezt mondd: "Mennyei Atyám, köszönöm! Köszönöm, amit eddig adtál nekem." Az ilyen imádság az, amely elvezet a boldogsághoz. Bármennyire kilátástalan is a helyzeted, mindig találhatsz valamit, amiért hálás lehetsz.

A Biblia ezt mondja: „Mondd el Istennek, mire van szükséged, és köszönd meg neki mindazt, amit érted tett” (Fil 4,6 NLT fordítás).

Az a történet, amikor Jézus meggyógyította a 10 leprást, jól mutatja, hogy hogyan befolyásolja a boldogságunkat az, ha megköszönjük Istennek „mindazt, amit értünk tett”.

A Bibliában a leprások társadalmilag kitaszítottak voltak. Senki sem akart a közelükbe menni, mert féltek, hogy esetleg elkapják a leprát. De Jézus mind a tízzel együttérzően bánt, és mindegyiküket meggyógyította. A Biblia viszont azt mondja, hogy miután meggyógyultak, csak egy volt közülük, aki visszament „és leborult Jézus lábához, és köszönetet mondott neki [újra meg újra]” (Luk 17,16 AMP fordítás).

Hasonlóan a lepráshoz, aki visszament, te is hálás vagy azért, amit Jézus érted tett? Akkor menj Istenhez imában, és boldogan köszönd meg neki „újra és újra”!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit tett érted Isten, amiért még nem mondtál neki köszönetet?
  • Az életed mely területén nem bízol Istenben?
  • Milyen lenne egy napod, ha többet imádkoznál és kevesebbet aggódnál? Hogyan befolyásolná ez a boldogságodat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.03.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása