Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A túlterhelt életed cseréld túlcsordulóra

2023. január 17. 03:00 - papk

tree-832079_1280.jpg

"Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: ha kapcsolatban maradtok velem, és én is kapcsolatban maradok veletek, és akkor sok gyümölcsöt fogtok teremni. De nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." János 15:5 (CEV fordítás)

Jobb megnyugodni Isten jóságában, mint túlhajszoltnak lenni a munka és az aggodalom miatt. De ezt könnyebb mondani, mint megtenni. Nehéz lehet megtenni azokat a lépéseket, amelyek a megnyugváshoz és az Isten által számodra eltervezett bővölködő élethez vezetnek.

A következő négy napi szokás segíthet abban, hogy életed ne túlterhelt, hanem túlcsorduló legyen:

1. Maradj kapcsolatban Jézussal minden nap! "Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők: ha kapcsolatban maradtok velem, és én is kapcsolatban maradok veletek, és akkor sok gyümölcsöt fogtok teremni. De nélkülem semmit sem tudtok cselekedni." (János 15:5 CEV fordítás)

Ha saját erődből próbálod élni az életben, túlterhelt leszel. Nem teljesítheted be a célodat, és nem élvezheted Isten jóságát, ha nem leszel kapcsolatban az Ő erejével.

2. Panaszkodás helyett legyél hálás! „Mindent panaszkodás és vitatkozás nélkül tegyetek!”  (Filippi 2:14 NLT fordítás)

A panaszkodás nagyon egészségtelen és negatív érzelem. A tanulmányok azt is kimutatták, hogy a hála a legegészségesebb pozitív érzelem. Szerotonint, dopamint és oxitocint termel az agyban; ezek azok a kémiai elemek, amelyek fokozzák a boldogságérzést és csökkentik a stresszt.

3. Ne légy fukar, hanem legyél inkább adakozó! „Vigyétek be a tizedetek teljes összegét a templomba, hogy bőven legyen ott élelem. Tegyél próbára, és meglátod, hogy kinyitom a menny ablakait, és bőségesen árasztok rád minden jót.” (Malakiás 3:10 GNT fordítás)

Isten egy egyetemes törvényt írt be a világba: minél többet adsz, annál többet fogsz kapni. Isten azért tette ezt, mert azt akarja, hogy hasonlóvá válj hozzá – és Ő adakozó.

4. Ne mérd magad másokhoz, és légy elégedett! Jobb elégedettnek lenni azzal a kevéssel, amid van, különben mindig csak többért fogsz küzdeni, ami olyan, mint a szél után futni.” (Prédikátor 4:6 NCV fordítás)

Az elégedettség nem azt jelenti, hogy nincsenek ambícióid, céljaid, álmaid vagy terveid az életedre vonatkozóan. Egyszerűen csak azt jelenti, hogy nincs szükséged még többre ahhoz, hogy boldog legyél. 

Az emberek természetüknél fogva elégedetlenek. De Isten kegyelméből elégedetten megnyugodhatsz az Ő irántad való jóságában. Ha megérted, hogy életedben a legtöbb dolog Isten kegyelmi ajándéka, akkor az életed nem túlterhelt, hanem túláradó lesz.

Segítő kérdések beszélgetéshez, elmélkedéshez:

  • Az egyik módja annak, hogy kapcsolatban maradjunk Jézussal, a Biblia tanulmányozása. Megterhelőnek érzed, amikor arra gondolsz, hogy naponta tanulmányozod majd a Bibliát? Kezdd el kicsiben. Kezdetnek hány percet tudsz rászánni arra minden nap, hogy tanulmányozd az Igét és imádkozz?
  • Mit gondolsz, hogyan befolyásolja a közösségi média azt, hogy mennyire vagy elégedett?
  • Fogadd meg, hogy a következő néhány napban nem panaszkodsz semmire. Minden alkalommal, amikor azon kapod magad, hogy panaszkodni akarsz, adj hálát és mondj köszönetet inkább. Minden nap jegyezd le, hogy hányszor tudtad a panaszkodásodat hálára változtatni. Milyen változást eredményezett a hálás hozzáállásod?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2023.01.10)

 

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2023.06.17. 07:17:16

IMÁT kérek tüdöbetegség szivbetegség cukorbetegség miatt befagyott váll miatt 20%ban nem mozog bal váll varga zoltán//feleségemnek vargáné szűcs csilla petefészekben vesén daganat van ... még élelmiszerért számlák kifizetéséért!! imát kérek ezekért is varga zoltán vadna szabadság tér 15segitsenek semmi nincs!116 00006 0000 0000 25766862 VARGÁNÉ SZŰCS CSILLA ERSTE BANK végrehajto közmunka fizetésböl levont 30 ezret
süti beállítások módosítása