Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kereszténység: örökbefogadás Isten családjába

2021. október 13. 03:00 - Tomes Lívia

isten_csaladja.jpg

„Mindannyian össze fogtok kapcsolódni, és dicsőséget fogtok adni Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, tehát nektek is el kellene fogadnotok egymást, ami dicsőséget fog hozni Istennek” (Róm 15,6–7 NCV).

A legtöbb ember azt hiszi, hogy a kereszténység egy hitrendszer. Igaz, hogy a kereszténység magában foglalja a hitet, de ez annál sokkal több. A kereszténység az összetartozásról és a kapcsolatról szól. Ha te keresztény vagy, Isten családjához tartozol, és kapcsolódsz Krisztus testéhez.

Csak kétféleképpen lehetsz egy család tagja: vagy a családba születsz, vagy örökbe fogadnak. A Biblia mindkét kifejezést használja, amikor arról szól, hogy hogyan lehet valaki Isten családjának tagja. Vagy „újjászületéssel” vagy „örökbefogadással” kerülhetsz be Isten családjába.

Ha egyszer megszületsz, nem lehetsz többé meg nem született. Lehet, hogy megszakad a kapcsolatod a szüleiddel, de ettől még mindig a gyermekük maradsz. Ugyanígy, ha újjászülettél Isten családjába, nem lehetsz újjá nem született. Te Isten családjához tartozol!

Isten azt is mondja, hogy Ő örökbe fogadott és befogadott az Ő családjába. Az Újszövetség idején érvényes római jog szerint az emberek saját gyermekeiket kitagadhatták. De az örökbefogadott gyermekeket nem lehetett kitagadni. Isten azt mondja, hogy nem csak újjászülettél az Ő családjába, hanem Ő örökbe is fogadott téged – és Ő semmiképp se fog kitagadni. Ez nagyon jó hír!

Most azt kérdezhetnéd, „Tényleg? Bármit is teszek, akkor is Istené maradok?” Igen, bármit teszel, akkor is.

Amikor Isten családjának részévé válsz, akkor az Ő egyháza részévé is válsz. A gyülekezet nem egy hely, ahová elmész; a gyülekezet valami olyan, amihez tartozol. A Biblia ezt mondja: „Azt akarom, hogy tudd, hogyan kell élniük azoknak, akik Isten családjának tagjai. Isten családja az egyház” (1Tim 3,15 GW).

A Róma 15,6–7 szerint „Mindannyian össze fogtok kapcsolódni, és dicsőséget fogtok adni Istennek, a mi Urunk, Jézus Krisztus Atyjának. Krisztus elfogadott titeket, tehát nektek is el kellene fogadnotok egymást, ami dicsőséget fog hozni Istennek” (NCV).

Mivel te örökre Isten gyermeke vagy, örökre része vagy az ő nagyobb családjának, az egyháznak is. Isten terve mindig is az volt, hogy az Ő örök családjának a tagja légy.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen előnyökkel jár az, ha valaki Isten családjához tartozik?
  • Mi a bizonyíték az életedben arra, hogy Isten családjához tartozol?
  • Hogyan tudod használni az ajándékaid és képességeidet arra, hogy Krisztus testét szolgáld és megmutasd a világnak, hogy mit jelent Isten családjához tartozni?

Nem számít, mit tettél, vagy honnan jössz, helyed van Isten örök családjában, ami készen áll és vár rád. A meghívás érvényes, az ajtó tárva nyitva áll. Csak higgy, és fogadd el!

Kész állsz? Kezdd a  következő imával: „Drága Istenem, tudom, hogy amikor meghalok, számot kell adnom neked az életemről. Tudom, hogy vétkeztem ellened, és a saját tervem szerint éltem, nem a tiéd szerint. Azt akarom, hogy ez megváltozzon mostantól fogva. El akarok fordulni a bűneimtől, és oda akarok fordulni feléd.

Köszönöm, hogy elküldted Jézust, aki meghalt minden rosszért, amit tettem, hogy nekem ne kelljen megfizetnem a büntetést. Tudom, hogy nem érdemlem meg a megbocsátásodat. Tudom, hogy csak a kegyelmed menthet meg, Uram. Sohasem lehetnék elég jó ahhoz, hogy tökéletes helyre kerüljek.

Jézus, köszönöm, hogy annyira szerettél, hogy minden bűnömet magadra vetted. Elfogadhatóvá tettél a menny számára, és alázatosan kérlek, hogy ments meg engem, és tégy örökre a te családod részévé. Hiszek benned, Jézus. És hiszem, hogy te megtartod az ígéretedet, hogy azonnal, biztosan, teljesen és örökre megmentesz engem. Jézus nevében. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.10.06.)

(A bibliai idézetek fordítása utáni nagybetűs rövidítés a szerző által választott angol bibliafordítást jelöli. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal, jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása