Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Istenem, miért történik ez velem?

2021. november 24. 03:00 - FodorImi

man-5640540_1920.jpg

„Nem ismerünk mindent, és a prófétálásunk sem teljes... Most mindannyian úgy láthatjuk Istent, mint egy homályos képet a tükörben. Később azonban meg fogjuk látni szemtől szemben. Most nem mindent ismerünk, akkor azonban ismerni fogjuk, pontosan úgy, ahogy Isten tökéletesen ismer minket.”

(1Kor 13,9 CEV).

Fájdalmában és kétségbeesésében Jób sok jogos kérdést tett fel. „Miért engeded szenvedésben élni az embereket? Miért adsz fényt nekik a fájdalomban?” (Jób 3,20 GNT).

Ezek a „Miért” kérdések az emberi természet része, mindannyian feltesszük őket. Az a tévhitünk, hogy ha megértjük a fájdalmunk okát, akkor az megkönnyíti a fájdalmat.

Íme az igazság: Nincs szükséged magyarázatra, erőre van szükséged. Nincs szükséged magyarázatra, Megváltóra van szükséged. Nincs szükséged magyarázatra, vigasztalásra és támogatásra van szükséged.

Mi azonban mindig magyarázatot akarunk. Kérdéseket teszünk fel: Miért hagyott el az a személy? Miért tett ígéretet nekem, aztán nem tartotta meg? Miért bántott meg? Miért veszítettem el a munkámat? Miért halt meg? Miért lettem beteg?

Barátaim, éveken keresztül tanulmányoztam a „Miért” kérdéseket, és itt van a tanult válaszom: Nem tudom. Soha nem is fogom tudni, mert nem vagyok Isten. És te sem! Soha nem fogunk megismerni bizonyos dolgokat, amíg nem leszünk a mennyben. Akkor majd minden világossá válik.

Csak Isten tudja a választ a te „Miért” kérdésedre. Ha ha nem kapod meg rögtön a válaszát, akkor jobb, ha abbahagyod a kérdezést, mert azzal csak meghosszabbítod a fájdalmad.

Példabeszédek könyve 25. fejezet 2. verse azt mondja: „Isten kiváltsága elrejteni a dolgokat.” (TLB) Isten a kijelentés Istene. Kinyilatkoztatja magát a természetben, a körülményekben és a Szentírásban. Az egyetlen ok, hogy bármit is tudunk Istenről az, hogy felfedi magát.

A Biblia azonban azt mondja, hogy Isten nem csak a kijelentés Istene, hanem a titkok Istene is. Isten néha szándékosan elrejti az arcát előled. Miért? Mert azt akarja, hogy tanulj meg bízni benne, és hitben járj, ne az érzéseidet kövesd.

Isten nem tartozik neked magyarázattal semmiért. Istennek nem kell bejelentenie neked, mielőtt bármit tenne. Istennek nem kell engedélyt kérnie tőled, mielőtt megengedné, hogy a dolgok megtörténjenek az életedben. Isten az Isten, és te nem mindig fogod megérteni, hogy bizonyos dolgok miért történnek.

A Biblia azt mondja: „Nem ismerünk mindent, és a prófétálásunk sem teljes... Most mindannyian úgy láthatjuk Istent, mint egy homályos képet a tükörben. Később azonban meg fogjuk látni szemtől szemben. Most nem mindent ismerünk, akkor azonban ismerni fogjuk, pontosan úgy, ahogy Isten tökéletesen ismer minket.” (1Kor 13,9 CEV).

Egy nap minden világossá válik, és értelmet nyer. Azt mondod majd, „Tehát, ezért engedte meg azt az életemben Isten.” Addig azonban Isten azt akarja, hogy bízz benne.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Mely kérdéseket kell a „Kérdezd Istent amikor a mennybe érkezel” mappába tenned?
  • Hogyan növeli a hitedet, ha elengeded a „Miért” kérdéseidet?
  • Hogyan bátoríthatsz ma valakit, aki Istent kérdezi csodálkozva, Isten miért engedte meg, hogy valami megtörténjen az életében?

*(Daily Hope by Rick Warren – 2021.11.17.)

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása