Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Miért kellene nagylelkűnek lenned?

2021. december 06. 03:00 - Besther

gift-g7e9b368fe_1920.jpg

„Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul.” (2Kor 9,13)

Krisztus követőjeként miért olyan fontos, hogy nagylelkű legyél? Íme három dolog, hogy miként hathat az életedre:

Boldoggá tesz. Az apostolok cselekedetei 20,35 ezt mondja: „Mert ő mondta: »Nagyobb boldogság adni, mint kapni.«” A világ azt fogja mondani, hogy akkor leszel a legboldogabb, ha kapsz. Jézus viszont ezt a gondolatot megfordította, és azt mondta, boldogabb leszel, ha adsz, mintha kapnál.

Értelme van. A Biblia ezt mondja a 2Korinthus 9,6-ban: „Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.” Azt szeretnéd, hogy az emberek nagylelkűek legyenek veled. Úgy gondolod, hogy az önzés elvetésével nagylelkűséget tudsz aratni Istennél vagy másnál? Isten azt mondja, hogy az élet nem így működik. Törvénye van a vetésnek és aratásnak. Ha nagylelkűséget szeretnél aratni, akkor azt is kell elvetned.

Megmutatja a világnak, hogy Isten milyen. A Biblia ezt mondja: „Mert e szolgálat eredményességéért dicsőítik majd Istent, azért az engedelmességért, amellyel Krisztus evangéliumáról vallást tesztek, és azért a jószívűségetekért, amely irántunk és mindenki iránt megnyilvánul.” (2Kor 9,13)

Úgy találtam, hogy a nagylelkűség megtanulásának legjobb módja, ha emlékszünk Isten hihetetlen nagylelkűségére. Még ha az élet nehéz is, mindig megtalálhatod Isten ajándékait, ha keresed azokat. Nézd meg azt a világot, amiben élned kell! Nézd meg azt az életet, amit adott neked! Nézd meg, hogy miként elégíti ki szükségleteidet!

Isten a nagylelkűség tökéletes mintája. Amikor nagylelkű vagy másokkal, mert Isten is nagylelkű veled, akkor ezzel mások számára Istenre mutatsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mikor voltál boldogabb, amikor adtál vagy inkább, amikor kaptál? Másrészt, hogyan nyertél áldást valaki más nagylelkűsége által?
  • Hogyan vethetsz nagylelkűséget az életedben?
  • Miként volt már Isten nagylelkű veled? Hogyan mutattad ki neki háládat?

Ha még nem hiszel Jézusban, és nem kötelezted el magad a követésében, miért várnál tovább?

Isten nagylelkűsége visszatükröződik a Jézus Krisztus által való üdvösség ajándékában. Bűneid elválasztanak Istentől. Egyedül Isten kegyelme állítja vissza a jó kapcsolatodat vele Jézuson keresztül.

A Biblia ezt mondja: „Hiszen kegyelemből van üdvösségetek hit által, és ez nem tőletek van: Isten ajándéka; nem cselekedetekért, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8–9)

Ha készen állsz, hogy megbékélj Teremtőddel, akkor így imádkozz:

„Drága Jézus, nem szeretném, ha bűneim továbbra is elválasztanának tőled. Megígérted, hogy ha hiszek benned, minden rossz, amit tettem, meg lesz bocsátva, megtanulom életem célját, és te egy napon befogadsz engem mennyei örök otthonodba.

Megvallom bűneimet, és hiszem, hogy Megváltóm vagy. Megígérted, hogy ha megvallom bűnömet, és hiszek benned, megmenekülök. Bízom benned, amikor azt mondod, hogy az üdvösség kegyelemből van, hit által, és nem a cselekedeteim által. Elfogadlak Uramnak életembe. Ma átadom életem minden részét neked.

Úgy akarok élni, ahogy te teremtettél, hogy éljek, és arra használom hátralévő életem, hogy téged szolgáljalak magam helyett. Rád bízom életem, kérlek, ments meg és fogadj be családodba. Jézus nevében kérlek, ámen.”

Ha elmondtad ezt az imát, kérlek, írj egy levelet angol nyelven a Rick@PastorRick.com címre, hogy én is értesüljek erről. Szeretnék néhány ingyenes angol nyelvű anyagot küldeni neked, amint elkezded a Jézussal való utadat.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.11.29.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása