Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten segít neked növekedni

2021. december 13. 03:00 - Mapetso

grow_1.jpg

„Isten kezdettől fogva úgy döntött, hogy akik hozzá jönnek – és ő mindvégig tudta, hogy kik fognak –, azoknak olyanná kellene válniuk, mint a Fia.” (Róm 8,29 TLB)

Isten célja mindig is az volt, hogy magához hasonlóvá tegyen téged. Azt akarja, hogy olyanná válj, mint a Fia. Más szóval azt akarja, hogy nőj fel szellemileg.

A Biblia azt mondja: „Isten kezdettől fogva úgy döntött, hogy akik hozzá jönnek – és ő mindvégig tudta, hogy kik fognak –, azoknak olyanná kellene válniuk, mint a Fia.” (Róm 8,29 TLB)

Lelkipásztorként az első számú kérdés, amit feltesznek nekem: „Miért történik ez velem?” Megmondom, miért: Ez azért van, hogy segítsen neked növekedni.

Valójában az életben minden segíthet neked szellemileg növekedni – a jók, a rosszak, a csúnyák, a dolgok, amiket magadnak köszönhetsz, és azok, amelyeket mások tesznek veled. Isten nem a gonosz szerzője. De Isten képes jót kihozni a rossz dolgokból.

Az élet minden helyzete vagy megkeserít, vagy jobbá tesz téged. A te döntésed, hogyan reagálsz. Ahelyett, hogy azt kérdeznéd: „Istenem, miért történik ez velem?”, kérdezd meg: „Istenem, mit akarsz, mit tanuljak ebből?”

Minden problémának célja van: segítsen szellemileg felnőni, és még jobban Jézus Krisztushoz hasonlóvá válni.

Tehát, ha az életed egyik célja az, hogy szellemileg felnőj, és Jézushoz hasonlóvá válj, akkor milyen Jézus? Csak nézd meg a Szellem gyümölcsét! A Biblia azt mondja: „Ezt a fajta gyümölcsöt fogja bennünk teremni: szeretetet, örömöt, békét, türelmet, kedvességet, jóságot, hűséget, szelídséget és önuralmat” (Gal 5,22–23 TLB). Ezeket a tulajdonságokat akarja Isten kifejleszteni benned.

Hogyan termi meg Isten ezeket a tulajdonságokat, és hogyan segít szellemileg felnőni? Úgy tanítja meg neked ezeket a tulajdonságokat, hogy pont az ellenkező helyzetekbe tesz téged.

Úgy tanít meg szeretni, hogy nem szerethető emberekkel vesz körbe. Örömre tanít a bánat közepén. Isten békére tanít, amikor káosz vesz körül. Türelemre tanít, amikor úgy tűnik, hogy a sor, amelyben állsz, sosem fogy el.

Isten egész életed során ezekre a tulajdonságokra fog tanítani – és ez a folyamat egész életed hátralévő részét igénybe fogja venni. De bízhatsz abban, hogy bármivel is nézel ma szembe, azt arra fogja használni, hogy segítsen neked szellemi mélységet fejleszteni, és egyre inkább Krisztushoz hasonlóvá válni.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen helyzetekben tett téged Isten Krisztushoz hasonlóbbá?
  • Mit gondolsz, miért marad olyan sok keresztény szellemileg éretlen?
  • Milyen prioritást élvez a szellemi fejlődés az életedben? Hogyan lenne esetleg szükséges megváltoztatni a te prioritásaidat?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.06.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása