Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten szolgálatra formált téged

2021. december 14. 03:00 - Lencsés Tamás

„Isten teremtett minket olyanná, amilyenek vagyunk. Jézus Krisztusban Isten arra teremtett minket, hogy jó cselekedeteket tegyünk, amelyeket Isten előre eltervezett számunkra, hogy életünket ezek szerint éljük.” (Ef 2,10 NCV)

Isten arra formált téged, hogy őt szolgáld.

A Biblia azt mondja: „Isten teremtett minket olyanná, amilyenek vagyunk. Jézus Krisztusban Isten arra teremtett minket, hogy jó cselekedeteket tegyünk, amelyeket Isten előre eltervezett számunkra, hogy életünket ezek szerint éljük.” (Ef 2,10 NCV)

Még mielőtt megszülettél volna, Isten már eldöntötte, hogy milyen hozzájárulást akar tőled, hogy tegyél az életeddel. Isten nem azért tett téged erre a bolygóra, hogy csak a helyet foglald. Nem! Azért tett ide téged, hogy másokat szolgálva szolgáld őt.

És senki más nem lehet te. Ha nem úgy szolgálod Istent, ahogyan ő szándékozta, hogy szolgáld őt, akkor a világ kimarad belőle.

A „jó cselekedetek” szinonimája a „szolgálat”. Bármikor, amikor a tehetségedet és a képességeidet arra használod, hogy segíts valakinek, akkor szolgálsz neki. A Biblia azt mondja Péter első levele 4. fejezetének 10. versében: „Isten mindannyiótoknak adott néhány különleges képességet; használjátok azokat arra, hogy segítsétek egymást továbbadva másoknak Isten sokféle áldását!” (TLB)

A tehetségek, amelyekkel rendelkezel, nem a te hasznodra vannak. Isten a tehetségeidet mások javára adta neked. Senkinek sincs meg minden együtt. Isten úgy építette fel a világegyetemet, hogy szükségünk legyen egymásra.

Isten azt akarja, hogy itt a földön gyakorold azt, amivel majd a mennyben fogsz foglalkozni. A mennyben szeretni fogod Istent és másokat, ezért azt akarja tőled, hogy gyakorold most.

Szellemileg is növekedni fogsz, és Istent fogod szolgálni a mennyben, ezért azt akarja tőled, hogy ezt is gyakorold a földön. Mivel a földön lehetetlen Istent közvetlenül szolgálni, itt úgy szolgálod őt, hogy másokat szolgálsz. Valójában Isten azt mondja, hogy bármikor, amikor segítesz valaki másnak, az olyan, mintha érte tennéd.

Istent szolgálod, amikor másokat szolgálsz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen egyedi módon formált téged Isten, hogy jól tudj szolgálni másoknak?
  • Hogyan használod a tehetségedet és képességeidet arra, hogy másokat szolgálj?
  • Milyen hatással van rád, amikor másokat szolgálsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2021.12.07.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása