Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Határozd el magad, hogy irányítod az elmédet!

2022. január 19. 03:00 - Ivanyina Krisztina

Kép beszúrása...

„Elhatároztam magam, hogy örökké engedelmeskedem a törvényeidnek, történjék bármi.” (Zsolt 119,112 CEV)

Azok az emberek, akik megtanulják, hogyan vívják meg a harcot az elméjükben, eredményesebb életet élnek. 

Ha meg akarod tanulni kezelni az elmédet, meg kell szabadulnod a pusztító gondolatoktól. Ez nem könnyű, mert három ellenséggel vívsz csatát, amik megpróbálják irányítani a gondolataidat. 

Az első ellenség a régi természeted. Pál ezt mondja a Róma 7,23-ban: „Van bennem egy másik erő, amely háborúban áll az elmémmel. Ez az erő a még bennem lévő bűn rabszolgájává tesz.” (NLT)

Előfordult már, hogy olyan dolgokat csinálsz, amiket nem igazán szeretnél? Ez a harc az elmédben zajlik a régi, bűnös természeted és a jó céljaid között. 

A második ellenség a Sátán. A Sátán nem kényszeríthet semmire, de javaslatokat tehet. Ezek a javaslatok hihetetlenül erősek. Folyamatosan negatív gondolatokat plántál az elmédbe. Használni fog más embereket, vagy azt, amit a tévében nézel, vagy csak eszedbe juttat egy gondolatot. 

A harmadik ellenség a világ értékrendje. A modern társadalom ritkán ösztönöz önfegyelemre. A reklámok azt mondják: „Megérdemelsz egy kis pihenést ma. Tedd a magad módján! Mi mindent megteszünk érted.” 

A Biblia azt mondja az 1János 2,16-ban: „Mert a világban minden – a test kívánsága, a szem kívánsága és az élet önteltsége – nem az Atyától származik, hanem a világtól.” (NIV)

Nem csoda, ha ilyen ellenségekkel az emberek csüggedéssel, kétségbeeséssel és kudarccal küzdenek.

Szóval, hogyan vívod meg ezt a csatát? Nézd meg, mit mond a 2Korinthus 10,3–5: „Bár a világban élünk, mi nem úgy háborúzunk, mint a világ. A fegyverek, amelyekkel harcolunk, nem a világ fegyverei. Éppen ellenkezőleg, isteni erővel rendelkeznek, hogy lerombolják az erődítményeket. Lerombolunk érveket és minden olyan állítást, ami Isten megismerése ellen támad, és foglyul ejtünk minden gondolatot, hogy engedelmessé tegyük Krisztusnak” (NIV).

Van választásod. Az elmédnek hallgatnia kell rád. Isten nem csak elmét adott neked. Akaratot is adott.

A Biblia azt mondja: „Elhatároztam magam, hogy örökké engedelmeskedem a törvényeidnek, történjék bármi.” (Zsolt 119,112 CEV) A legjobb idő a kísértéssel vívott harc megnyerésére még az előtt van, hogy az elkezdődne. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez: 

  • Hiszel abban, hogy Isten szabályainak és utasításainak követése szabadságot ad, és segít abban, hogy élvezd az életed? Miért igen vagy miért nem?
  • Konkrétan mit használ a Sátán az életedben, hogy a pusztító gondolatokra és viselkedésekre összpontosíts?
  • Milyen lépéseket tehetsz a Szentírás memorizálása érdekében, hogy hatékonyabban küzdhess a kísértés ellen?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.12.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása