Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan használja Isten a pénzed, hogy próbára tegyen?

2022. február 01. 03:00 - Lencsés Tamás

„Ne gyűjtsetek kincseket itt a földön, ahol a molyok megeszik, a rozsda tönkreteszi, és ahol a tolvajok betörnek és lopnak. Tároljátok kincseiteket a mennyben, ahol a moly és a rozsda nem pusztíthat, és a tolvajok nem törnek be és nem lopnak. Ahol a ti kincsetek van, ott lesznek a szívetek vágyai is.” (Mt 6,19–21 NLT)

Isten többek között a pénzzel tesz próbára téged. Ha Isten rád bízhat földi javakat, akkor rád bízhatja az igazi mennyei gazdagságot is.

Isten így tesztel, amikor  próbára tesz a pénzeden keresztül:

A pénz megmutatja, hogy mit szeretsz a legjobban. Ha igazán tudni akarod, mi a fontos számodra, nézd meg a naptáradat és a bankszámlakivonatodat! Az, hogy mire fordítod az időd és a pénzed, megmutatja, mit szeretsz a legjobban.

Máté 6,19–21-ben ezt olvassuk: „Ne gyűjtsetek kincseket itt a földön... Tároljátok kincseiteket a mennyben... Ahol a ti kincsetek van, ott lesznek a szívetek vágyai is.” (NLT) Tedd a pénzed oda, ahova a szíved diktálja, és az fog érdekelni, ahova a pénzedet fekteted.

A pénz megmutatja, miben bízol a leginkább. A biztonságot a pénzedben keresed vagy Istenben? A boldogságod forrása önmagadban van, vagy Istenben? A pénzben bízol, vagy Istenben, ahhoz, hogy rendben lévőnek érezd életedet? A pénzhez való viszonyod a hited nagy próbája.

A Biblia ezt írja A példabeszédek könyve 11. fejezetének 28. versében: „Elbukik, aki gazdagságában bízik, de az igazak virulnak, mint a zöld levél.” (NIV)

A pénz megmutatja, hogy Isten bízhat-e benned. A pénz nem csak azt mutatja meg, hogy te bízol-e Istenben, hanem azt is, hogy Isten bízhat-e benned. Lukács evangéliumának 16. fejezetének 10–12. verseiben a Biblia ezt mondja: „Ha a kis dolgokban megbízhatóak vagytok, a nagyokban is megbízhatóak lesztek. De ha a kis dolgokban nem vagytok becsületesek, nem lesztek becsületesek akkor sem, amikor nagyobb felelősséget bíznak rátok. És ha megbízhatatlanok vagytok a világi javakkal kapcsolatban, ki bízza majd rátok a mennyei igazi gazdagságot? És ha mások dolgaival nem vagytok megbízhatóak, miért lennétek megbízhatóak a saját dolgaitokkal kapcsolatban?” (NLT).

Az, ahogyan a pénzzel bánsz, befolyásolja azt, hogy Isten mennyire áldja meg az életedet. Most, hogy megértetted a közvetlen kapcsolatot a pénzkezelés és Isten áldása között, kérd Istent, hogy segítsen rendbe tenni a pénzügyeidet, hogy valódi gazdagságot bízhasson rád!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit mondanál, mi a szíved vágya? Az, ahogyan a pénzedet költöd, alátámasztja a válaszodat?
  • Ha ma elveszítenéd a munkádat, mit tennél? Hogyan bízol – vagy nem bízol – Istenben, hogy gondoskodik rólad?
  • Hogyan árulja el az Istenbe vetett bizalmad nagyságát az, ahogy a forrásaiddal gazdálkodsz?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.01.25.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása