Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Imádkozz, hogy a látás embere legyél!

2022. február 11. 03:00 - gabormel

my-vision-is-cloudy-is-it-cataracts.jpg

„Senki sem láthatja meg Isten királyságát, hacsak nem születnek újra.” (Jn 3,3 NIV)

Amikor Mózes és az izraeliták Kánaán határában jártak, Isten azt akarta, hogy hittel lépjenek be az ígéret földjére. Mózes által küldött kémek többsége azonban félelmet terjesztve tért vissza a területen lévő óriásokról.

Habár két kém, Józsué és Káléb azt mondták nekik, hogy le tudják győzni az óriásokat, az izraeliták úgy döntöttek, hogy inkább a félelmet keltők híresztelésének hisznek, nem pedig a kevesek hitének. Nem hittek Isten ígéretében. Ennek eredményeként mindannyian a sivatagban vándoroltak, és meghaltak a sivatagban az elkövetkezendő 40 évben, míg fel nem nőtt egy új nemzedék, és nem engedték, hogy az ígéret földjére bemenjen.

„Látjuk tehát, hogy a hitetlenségük miatt nem tudtak belépni.” (Zsid 3,19 NIV) Ez a Biblia egyik legszomorúbb verse. És ez elgondolkodtat: „Isten milyen áldásaitól maradok el a hitetlenségem miatt?” Számomra maga a pokol lenne, ha Isten megmutatná, mit tehetett volna az életemben, ha egy kicsivel jobban hittem volna benne.

Isten mely áldása hiányzik most hitetlenséged miatt? Mi fog hiányozni, ha félelemmel és nem hittel tekintesz a jövőbe?

Ahhoz, hogy elnyerd Isten jövőképét az életeddel kapcsolatban, kezdd azzal, hogy először Jézus Krisztusban bízol! Meg kell kérned, hogy helyezze Szellemét az életedbe. Ez az egyetlen módja annak, hogy valaha is képes legyél a hit szemével látni, és megkapni Isten jövőképét.

Jézus azt mondja: „Senki sem láthatja meg Isten királyságát, hacsak nem születnek újra.” (Jn 3,3 NIV).

Amikor testileg megszületsz, megkapod a látás érzékét. Amikor szellemileg újjá születsz, akkor új szellemi szemeket kapsz. Olyan szellemi dolgokat láthatsz, amelyeket korábban nem láttál. Hacsak nem születsz újra, soha nem láthatod mindazt, amit Isten tartogat az életed számára.

Jézusnak volt néhány barátja, akik testvérek voltak: Mária, Márta és Lázár. Lázár meghalt, és Jézus feltámasztotta őt. Amikor ezt tette, emlékeztette Máriát és Mártát: „Nem mondtam nektek, hogy ha hisztek, meglátjátok Isten dicsőségét?” (Jn 11,40 NIV).

Mennyire szeretnéd látni Isten dicsőségét az életedben? Abba kell hagynod az aggodalmaid dajkálását, és hittel vállalnod kell néhány kötelezettséget. Ki kell lépned, és szembe kell menned a félelmeiddel!

Ha még soha nem adtad az életed Krisztusnak, itt az ideje, hogy újra szüless! Akkor elkezdhetsz szellemi szemekkel látni. Ha már keresztény vagy, ne feledd, hogy Isten olyan sok mindenen keresztül vitt téged, és nagyszerű jövője van számodra.

Isten tervei jók veled kapcsolatban. Tedd félre a félelem szemét, és kezdj el a hit szemével látni, hogy megkapd Isten jövőképét!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, milyen áldásról maradsz le a hitetlenség miatt?
  • Milyen félelmedet szükséges hitre cserélned?
  • Milyen elkötelezettséget akar ma Isten, hogy hittel vállalj?

Ha még soha nem hívtad meg Krisztust az életedbe, akkor mondd el ma ezt az egyszerű imát: „Istenem, rájöttem, hogy szükségem van rád. Újra akarok születni. Arra kérlek, hogy helyezd Szellemedet az életembe. Megvallom, hogy vétkeztem ellened, és arra kérlek, hogy bocsásd meg minden bűnömet, és segíts, hogy kövesselek téged. Meg akarok tanulni bízni benned és szeretni téged. És látni akarom az elképzelésed, a célod, és a tervedet az életemre vonatkozóan. Kérlek, fogadj családodba! Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha már korábban elmondtad ezt az imát, akkor mondhatod Istennek: „Atyám! Ma át akarok váltani a félelem szemével való látásról a hit szemére! Bízni akarok benned, nagyszerű dolgokat várok tőled, és nagy dolgokat megpróbálni érted. A látás embere akarok lenni, és arra kérlek, hogy add meg nekem a jövőképedet. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem! Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utazásodon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.04.)

(NIV: A szerző által választott angol New International Version bibliafordítás rövidítése.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása