Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Kötelezd el magad Jézus és az ő családja mellett!

2022. február 28. 03:00 - gabormel

20220228.jpg

„Az emberi testnek sok része van, de a sok rész egy egész testet alkot. Így van ez Krisztus testével is.” (1Kor 12,12 NLT)

Istennek soha nem állt szándékában az, hogy egyedül éld le az életedet. Azt akarja, hogy a családjának – az egyháznak – a tagja legyél. Valójában az egyház az idők kezdetétől fogva Isten terve volt.

Néhányan úgy gondolnak az egyházra, mint egy épületre, egy intézményre vagy egy eseményre, amelyen részt vesznek. A egyház ezek közül egyik sem. Az egy család, amelyhez tartozol.

A Biblia azt mondja: „Az ő változatlan terve mindig is az volt, hogy örökbe fogadjon minket a saját családjába azáltal, hogy elküldi Jézus Krisztust, hogy meghaljon értünk. És ezt azért tette, mert ezt akarta.” (Ef 1,5 TLB)

Amikor az egyház tagja vagy, két dolog mondható el rólad: elkötelezett vagy Jézus mellett és elkötelezett vagy az egyházi családodban lévő emberek mellett. A Biblia a következőt mondja Pál második levele a korinthusiakhoz 8. fejezetének 5. versében: „Először odaadták magukat az Úrnak, azután Isten akaratából nekünk is odaadták magukat.” (GNT)

Odaadod magad az Úrnak, majd odaadod magad Isten családjában lévő emberek egy csoportjának. Az első választás tesz kereszténnyé. A második választás összeköt téged más hívőkkel. Nem én vagyok egyház. Nem te vagy az. Együtt azonban, mi vagyunk az egyház – Krisztus teste.

Mit jelent Krisztus testének tagja lenni? A Biblia ezt mondja: „Az emberi testnek sok része van, de a sok rész egy egész testet alkot. Így van ez Krisztus testével is.” (1Kor 12,12 NLT)

Hogy megértsd, hogyan működik az egyház, nézd meg, hogyan tervezte Isten a testedet! A kezed, az orrod, a léped és a májad mind a tested része. Mindegyiknek külön funkciója van, de együtt egy fizikai testet alkotnak – ahogyan Isten egyháza is egy szellemi testet alkot.

Emiatt vagy olyan szükséges része a gyülekezeti családodnak. Nem mondhatod: „Az én részemre – a tehetségeimre, a képességeimre – nincs szükség.” Nincsenek felesleges részek. Mindannyian függünk egymástól, és mindannyiunknak más-más szerepe van.

Isten szándéka az idők kezdetétől fogva az, hogy az ő családjában együtt éljük az életünket.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon közelítetted meg az egyházat, a gyülekezetet olyan helyként, ahová eljársz, nem pedig olyan helyként, amelyhez tartozol?
  • Hogyan használhatod a tehetségeid és a képességeidet arra, hogy szeress és törődj más hívőkkel?
  • Milyen lenne negatív hatással a többi hívőre, ha egyedi tehetségeidet és képességeidet nem használnád?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.02.21.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása