Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A legnagyobb kiváltság az életben

2022. március 09. 03:00 - FodorImi

jesus-3149505_1280.png

„Isten... az újjászületés kiváltságát adta nekünk, így most Isten saját családjának tagjai vagyunk.” (1Pt 1,3 TLB)

A gyülekezet nem egy hely, ahova járunk, nem egy esemény, melyen részt veszünk. A gyülekezet szellemi család, ahova tartozunk – és a földön ez a legfontosabb dolog.

Miért ilyen fontos a gyülekezet? Mert Isten családja. Valójában a legnagyobb kiváltság az életben Isten családjának részese lenni, azt mondani, hogy „Isten családjának tagja vagyok, Isten gyermeke vagyok.”

A Biblia azt mondja, hogy „Isten... az újjászületés kiváltságát adta nekünk, így most Isten saját családjának tagjai vagyunk.” (1Pt 1,3 TLB)

Amikor fizikailag megszülettél, azonnal az emberi nemzetség része lettél. Ez nem a te választásod volt. A szellemi családoddal kapcsolatban viszont választásod van. Amikor úgy döntesz, hogy elfogadod Jézust mint Megmentődet, akkor szellemileg megszületsz, Isten saját családjának tagjává válsz.

Az Isten családjába születésnek egyik előnyét Pál első levele Timóteushoz 3. fejezetének 15. versében találod: „Isten családja az élő Isten gyülekezete, az igazság alapja és fenntartója.” (NCV) Ha olyan területen élsz, ahol földrengések vannak, akkor tudod, mennyire fontos a jó alap. Ugyanígy, amikor a gyülekezeti család támogat, az élet „földrengései” nem fognak felmorzsolni.

A földön minden dolog végső soron porrá lesz, elmúlik – kivéve a gyülekezet. Egyetlen vállalkozás, iskola, kormány vagy nép sem marad meg örökre. Egyedül csak a gyülekezet marad meg örökké, mert Jézusra épült, és ő figyel a családjának építésére.

Máté evangéliuma 16. fejezetének 18. versében Jézus ezt mondja: „Én építem fel az én egyházamat, és a pokol erői sem fogják legyőzni azt.” (NLT)

A földön minden tele van bizonytalansággal. Építsd hát életedet az egyetlen alapra, amely a megmaradást garantálja, Isten családjának biztonságos alapjára!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen módon lehet a gyülekezet csak egy hely, ahova jársz, ahelyett, hogy olyan hely lenne, ahova tartozol?
  • Hajlamos vagy-e arra, hogy önazonosságodat a szakmai pályafutásodra, barátaidra, általad birtokolt dolgokra, egy politikai pártra vagy bármi másra alapozd, ahelyett, hogy arra az igazságra alapoznád, hogy Isten gyermeke vagy?
  • Hogyan motivál a hited megosztására annak az ismerete, hogy a földön minden mulandó – a gyülekezet kivételével.

Csatlakoztál már Isten családjához?

Ha kész vagy bízni Isten üdv ígéretében, és csatlakozni az ő szellemi családjához, akkor imádkozd el ezt az imádságot!

„Drága Jézus! Megígérted, hogy ha hiszek benned, akkor minden rossz dolog, amit valaha tettem, bocsánatot nyer. Megígérted, hogy megismerem az életem célját, és egy napon befogadsz az örök otthonodba a mennyben.

Megvallom a bűneimet, és befogadlak az életembe mint Uramat és Megváltómat. Ma az egész életem a te irányításod alá teszem. Téged akarlak követni, és azt akarom tenni, amit te mondasz, hogy tegyek.

Jézus, hálás vagyok a te szeretetedért és az áldozatodért, amely lehetővé tette számomra, hogy csatlakozzam hozzád a mennyben. Tudom, hogy nem érdemlem meg. Köszönöm, hogy nem kell kiérdemelnem, nem kell megdolgoznom érte, mert tudom, hogy ez lehetetlen. Életem hátralevő részét nem a magam szolgálatára, hanem a te szolgálatodra akarom használni. Alázatosan elkötelezem magam neked, kérlek ments meg engem, és fogadj a te családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen!”

Ha elmondtad most ezt az imádságot, és befogadtad Jézust, kérlek írd meg nekem a Rick@PastorRick.com e-mail címre, hadd tudjak rólad. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, melyek segítenek a Jézussal való utazásod kezdetén.

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.02.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!
Címkék: Isten családja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása