Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Az egyetlen különbség, ami számít

2022. április 05. 03:00 - Lilla:)

signpost-1161965_1920.jpg

„Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azokat, akik elvesztek.” (Lk 19,10 NLT)

Isten szemében csak kétféle ember létezik: a megmentett és elveszett. Mindegyikünk beleesik az egyik kategóriába. Ezen kívül semmilyen más emberi megkülönböztetés nem számít.

Isten szereti az összes embert — függetlenül a nemétől, fajától vagy kultúrájától. Nem tesz különbséget közöttünk az alapján, hogy milyen oktatásban részesültünk, hogyan nézünk ki, mennyire vagyunk gazdagok vagy tehetségesek. Ami a leginkább számít neki, hogy az emberek szellemileg megmentettek vagy elveszettek.

„Megmentve” és „elveszve” — magában foglal mindent. Ez a két szó azt jelenti, hogy Isten érdemesnek lát téged arra, hogy megkeressen, megmentsen és megtaláljon; „megmentve” és „elveszve”: ezek Isten szeretetének a kinyilvánításai.

A Biblia azt mondja: „Mert az Emberfia azért jött, hogy megkeresse és megmentse azokat, akik elvesztek.” (Lk 19,10 NLT) Ennyire értékes vagy. Jézus Krisztus azért jött a földre, hogy megkeressen és megmentsen.

Csak az értékes dolgok vesznek el; az értéktelenek egyszerűen csak eltűnnek. Vagyis senki sem veszít el egy fogpiszkálót. Talán eltűnik, de nem elveszik, mivel nem olyan értékes.

Ha elveszíteném az eljegyzési gyűrűmet, az egy igazi veszteség lenne, hiszen a több mint 40 évnyi házasságomat jelzi a feleségemmel. De nem csak ennyi, Kay adta nekem és szeretem őt. Az eljegyzési gyűrűm nem egyszerűen eltűnne, azt elveszíteném.

Tehát, amikor arról beszélünk, hogy egy ember szellemileg megmentett vagy elveszett, nem az adott személy értékéről beszélünk. Akár megmenekült valaki, akár elveszett, mindenképpen értékes.

Isten azonban nem szeretné, ha bárki is elveszne szellemileg. Miért? Azért, mert az azt jelentené, hogy ők elszakadtak tőle, és nincs kapcsolatuk vele.

A következő három napban a következő kérdést fogjuk megvizsgálni: „Pontosan mit is vesztesz el, amikor szellemileg elveszett vagy?” A válasz segít majd megérteni, hogy milyen sokat jelentesz Isten számára, és segít megosztani ezt a bátorító hírt másokkal.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Gondoltál már arra — akár akaratlanul is —, hogy aki elveszett, az kevésbé értékes, mint az aki megmenekült? Milyen érzés tudni, hogy minden ember egyformán értékes Isten számára?
  • Mondj egy példát arra, amit elvesztettél! Na és mi az, ami csak úgy eltűnt? Mennyire voltak ezek értékesek?
  • Az életedben kinek lenne szüksége arra, hogy hallja mennyire értékes Isten számára? Hogyan tudnál időt szakítani arra, hogy elmondd neki a bátorító hírt ma?

Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak

A Biblia ezt mondja János evangéliuma 3. fejezetének 18. versében: „Akik hisznek a Fiúban, nem ítéltetnek el.” (GNT) Ezt Pál levele a rómaiakhoz 8. fejezetének 1. versében így mondja el: „Nincs kárhoztatás azok számára, akik Krisztus Jézushoz tartoznak.” (NLT)

Ha kész vagy elfogadni ezt az ígéretet, akkor ne félj Isten ítéletétől, és add át az életedet Jézusnak, majd mondd el a következő imát!

„Kedves Jézus! Megígérted, hogy ha hiszek benned, bármi, amit eddig elrontottam, bocsánatot nyer, és megtanulom, hogy mi az életem célját. Ahelyett hogy elítélnél, befogadsz az örökkévaló mennyei otthonodba egy napon.

Megvallom a bűneimet, és elhiszem, hogy te vagy az Isten, az én Megmentőm. Behívlak az életembe mint Uramat. Köszönöm, hogy nem kell a megbocsátásért megdolgoznom, fizetnem vagy kiérdemelnem. Ez a te kegyelmed ajándéka.

Ma az életem minden egyes területét feléd fordítom. Az életem hátralévő részét a te szolgálatoddal akarom tölteni. Alázatosan átadom neked az életemet, és arra kérlek, ments meg és fogadj be a családodba. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.03.29.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása