Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Egy jobb álom az életed számára

2022. április 25. 03:00 - FodorImi

galaxy-5155754_1920.jpg

„Mert én tudom, mik a terveim veletek mondja az ÚR boldogulást és nem romlást tervezek, reményt és jövőt adok nektek.” (Jer 29,11 – NIV fordítás)

Mielőtt megszülettél, Isten kigondolta az álmát az életedre. Az életben azonban nagyon gyakran a saját álmainkra összpontosítunk, ahelyett, amit Isten tervezett nekünk. Azt hisszük, jobban tudjuk Istennél, hogy mi tesz minket boldoggá és teljessé.

Az Efézusi levél 2. fejezet 10. verse azt mondja: „Isten tett azzá minket, amik vagyunk. Ő teremtett minket, hogy Krisztus Jézusban olyan életet éljünk, amely tele van cselekedetekkel, amelyeket ő készített elő számunkra, hogy azt tegyük.” (GW fordítás).

Nagyobb szükséged van Isten álmára az életedhez, mint a saját álmodra. Miért? Mert Isten sokkal jobban ismer téged, mint te magadat. És tudja, hogy az életedről alkotott álma beleillik abba a nagyobb tervbe, amit a világgal tervez. Te nem tudsz mindent, és nincs mindig megfelelő perspektívád Istennek azonban igen.

Isten álma az életedre azokból a célokból és tervekből áll, amelyeket ő készített neked, hogy beteljesítsd és az ő álma sokkal fontosabb, mint a saját álmaid.

Isten nem ígérte meg, hogy megáld mindent, amit kitalálsz. A saját eszközeidre hagyatkozva valószínűleg nem választanád a „jó munkával teli” életet álomként. Álmod valószínűleg közelebb lenne az én gyermekkori álmomhoz: rocksztárrá válni! Szerencsére ez nem Isten álma volt számomra, és valami sokkal jobbat tartogatott.

„Mert én tudom, mik a terveim veletek mondja az ÚR boldogulást és nem romlást tervezek, reményt és jövőt adok nektek.” (Jeremiás 29,11 – NIV fordítás)

Lehet, hogy volt néhány álmod, ami nem a megfelelő választás volt, vagy amit elrontottál. Talán azt hitted, hogy hozzámész egy bizonyos személyhez. De most, visszatekintve, rájössz, hogy ez katasztrófa lett volna. Talán el kellett engedned egy álmot, és azt gondoltad, hogy ez számodra mindennek a vége. De most, visszatekintve, látod, hogy valójában ez csak a kezdete Isten neked szóló jobb álmának.

Amikor választanod kell a saját álmod és az között az álom között, amiről tudod, hogy Isten adta neked, mindig válaszd Isten tervét. Isten álma az életedről mindig jó. Soha nem fog ártani neked. Ez nagy reményt és csodálatos jövőt ad neked!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez

  • Gondolj egy olyan időre, amikor az életed álmáról kiderült, hogy rossz. Mit tanított ez neked az Istentől való függésről?
  • Milyen álmokról hiszed, hogy ezek Istentől vannak az életedre nézve? Hogyan jelentette ki neked ezeket az álmokat?
  • Mit jelent átadni az álmaidat Istennek?

 

*(Daily Hope by Rick Warren – 2022.04.18.)

 

Ha még nem bízol Jézusban, miért várnál tovább?

Imádkozd ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és kérem a bocsánatodat. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűnömért, és hogy te feltámasztottad az életre. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és követni akarom őt, mint Uramat, a mai naptól kezdve. Vezesd az életemet, és segíts, hogy megtegyem az akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj e-mailt a Rick@PastorRick.com címre és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek a Jézussal való utazásod kezdetén.

 

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása