Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Gyakorold a hitet célok kitűzésével!

2022. május 12. 03:00 - gabormel

my-vision-is-cloudy-is-it-cataracts_1.jpg

„Az értelmes ember bölcs cselekvésre törekszik, de a bolond sok irányba elindul.” (Péld 17,24 GNT)

A legtöbb esetben, amit napi szinten csinálsz, öt perc múlva már nem is számít, még kevésbé öt év múlva. Lehet, hogy fáj bevallani, de te – mint ahogy mindenki más – sok olyan dolgot teszel, ami valójában nem is számít.

Ahhoz, hogy elérd az álmaidat, el kell döntened, mi számít igazán, és mi fog az életedben maradni. Ezután koncentrálj erre! A Biblia azt mondja: „Az értelmes ember bölcs cselekvésre törekszik, de a bolond sok irányba elindul.” (Péld 17,24 GNT)

Miután rájöttél, hogy mi a legfontosabb, tűzz ki elég nagy célokat ahhoz, hogy hitre legyen szükséged! Jézus azt mondja Máté evangéliuma 9. fejezetében, hogy meg fog áldani, amennyire szeretnéd. Áldása a hited nagyságától függ. Ezt mondja: „Legyen hited szerint!” (Mt 9,29 NIV)

Isten azt mondja, hogy válaszd ki a poharadat – és ő majd megtölti. Akár egy kis teáscsészéd, akár egy 5 literes kancsód vagy 100 literes hordód van, Isten a te hited szerint fogja megtölteni. Isten iránti bizalmad határozza meg azt, hogy mennyire fog megáldani.

Hitet gyakorolsz azáltal, hogy célokat tűzöl ki az álmod megvalósítása felé vezető úton. Kijelölsz egy célt, amikor azt mondod: „Istenem! Hiszem, hogy azt mondod, hogy akaratod szerint ezt egy adott időpontig teljesítsem. Ez nagyon megterhelő számomra, de hiszek abban, hogy ezt kell tennem.”

Mi a hitben való célkitűzés? Ez lenne:

  • Középpontba helyezett: Ez konkrét – valami, ami mérhető.
  • Elérhető: Lehetséges és praktikus. Ha irreális célt tűzöl ki, nem fogod elérni.
  • Egyéni: Személyes. Nem szabhatsz célokat másoknak. A saját céljaid felett rendelkezel, nem valaki másé felett.
  • Nyomon követhető: A célnak határidőre van szüksége. Amelyik célnak nincs dátuma, az nem cél.
  • Szívből jövő: Soha ne tűzz ki olyan célt, amiért nem vagy szenvedélyes! Csak azokat a célokat fogod elérni, amiket valóban el is akarsz érni.

Vannak olyan álmaid, amiket a halottakért feladtál? A célok új életet fognak nekik adni. Vess egy pillantást azokra az álmokra, amikről lemondtál! Tegyél hozzá egy célt, és nézd meg, mire képes Isten!

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miért gondolod, hogy a célok segítenek elérni az álmaidat?
  • Mi teszi nehézzé az álmaiddal kapcsolatos célkitűzéseket?
  • Milyen célokat tűzhetsz ki egy meg nem valósult álmodhoz az életedben? Írd le céljaidat, és fontold meg, hogy megosztod ezeket másokkal!

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.05.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása