Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten használati útmutatója a testedhez

2022. május 20. 03:00 - Anika Enikő

Tartsd szívedben parancsaimat, mert hosszú évekig meghosszabbítják az életedet; békét és jólétet hoznak neked. (Pél 3,1-2 NIV)

Ha lenne egy tablettám, amely azt ígérné, hogy évekkel meghosszabbítja az életedet, valószínűleg sok pénzt fizetnél érte. De mi lenne, ha azt mondanám neked, hogy keresztényként már megvan a kulcs a hosszú és egészséges élethez – és még ingyenes is?

Isten Igéjében, a Bibliában megadta neked az egészségügyi kezelés minden elvét. A Biblia a tested használati útmutatója. Ahogy Dávid mondja: „Te alkottad testemet, Uram; most adj értelmet, hogy figyeljek a törvényeidre” (Zsoltárok 119,73 TLB). Az 5Mózes 32,47 ezt mondja: „Ezek az utasítások nem üres szavak – ezek a te életed! Ha engedelmeskedsz nekik, hosszú életet fogsz élvezni a földön. . .” (NLT).

Isten valójában ezt mondja: „Ha azt teszed az egészségeddel, amit én mondok, hogy tegyél meg, akkor nagyobb valószínűséggel fogsz hosszú életet élni.”

A Példabeszédek azt tanítják: „Tartsd meg szívedben parancsaimat, mert meghosszabbítják az életedet” (Példabeszédek 3,1-2 NIV).

Melyek ezek a parancsok? „Bízzál az Úrban teljes szívedből, és ne a saját értelmedre támaszkodj; minden utadon engedelmeskedj neki, és ő egyengeti ösvényeidet. Ne légy bölcs a saját szemedben; féljétek az Urat és kerüljétek a rosszat. Ez egészséget hoz a testébe és táplálékot a csontokba. Tiszteld az Urat vagyonoddal, minden terményed zsengéjével; akkor csűrjei zsúfolásig megtelnek” (Példabeszédek 3,5-10 NIV).

Ezek a versek kiemelnek néhány olyan tényezőt, amelyekre valószínűleg nem gondolsz, de amelyek megőrzik az egészségedet; ezek pedig: a nyugalom, a tisztesség, az alázat és a nagylelkűség. Ezektől a dolgoktól jobb lesz az egészséged – mert a testi egészségedet a lelki egészséged befolyásolja.

Nézzük meg újra ennek a szakasznak az első részét: „Bízz az Úrban teljes szívedből, és ne a saját értelmedre támaszkodj” (Példabeszédek 3,5 NIV).

Az Istenben való bizalom jót tesz az egészségnek. Ha megbízol benne, csökken az aggodalmad és a stressz.

A Biblia azt mondja a Példabeszédek 14,30-ban: „A békés szív megeleveníti a testet, de az irigység megrohasztja a csontokat” (NIV). Megkaphatod a megfelelő makrobiotikumokat és bioételeket, de ha a tested tele van haraggal, aggodalommal, félelemmel, tisztátalan vággyal, bűntudattal, méreggel, keserűséggel vagy bármilyen más érzelmi betegséggel, az meg fogja rövidíteni az életedet.

Amikor a lelki és a testi egészségedről van szó, választhatsz: a saját utadat járod, vagy bízol Istenben.

Ezen a héten úgy törődj a testeddel, ahogyan kellene: egyél jól, mozogj és pihenj eleget. De ne feledd, hogy testi és lelki egészséged összefonódik – ezért ne hanyagold el a szellemedet! Kövesd Isten szavának alapelveit, hogy növekedhess a bizalomban, a nyugalomban, a tisztességben, az alázatban és a nagylelkűségben.

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • A spirituális növekedés időszakában miként tapasztaltad, hogy a testi egészséged is javult? Amikor lelkileg stagnálsz, hogyan szenvedett a testi egészséged is?
  • Szerinted miért fontos az alázat a lelki és testi egészség szempontjából?
  • A nehéz körülmények között hogyan támaszkodsz a „saját eszedre”? Hogyan nézne ki helyette inkább Istenben bízni?

 

Készen állsz arra, hogy elfogadd Isten bocsánatát és új életet kezdj Krisztussal?

Isten megígérte, hogy azoknak, akik hisznek Jézusban, nincs kárhoztatásuk. Elküldte Jézust, hogy megmentsen és megszabadítson a bűneidtől. Kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha elkövettél, vagy el fogsz követni. És azzal, hogy feláldozta magát a bűneidért, és igazzá tett, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatba kerülj Istennel, az Atyával.

És a jó hír nem ér véget itt. Isten Jézust is feltámasztotta a halálból, bebizonyítva hatalmát a bűn és a halál felett. És ez lehetővé teszi, hogy az örökkévalóságot vele töltsd a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak; kezdd ezzel az egyszerű imával: „Drága Istenem, tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatot kérek tőled. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és te feltámasztottad őt. Bízni akarok benne, mint Megváltómban, és mint Uramat kívánom követni őt, a mai naptól fogva. Irányítsd az életemet, és segíts teljesíteni akaratodat. Jézus nevében imádkozom. Ámen."

Ha ezen ima elmondásakor fogadtad be Jézust a szívedbe, akkor arra kérlek, hogy írj nekem egy emailt erről erre az emailcímre Rick@PastorRick.com.
Szeretnék néhány ingyenes anyagot küldeni neked, melyek segítenek elindulni neked Jézussal az úton.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása