Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten csodálatosan komplexnek alkotott

2022. május 23. 03:00 - daniella_89

hand_holding_playing_cards-4530227761.jpeg"Köszönöm, hogy csodálatosan komplexnek alkottál! A műved bámulatos - olyan jól tudom ezt." (Zsolt. 139,14 NLT fordítás)

A Biblia azt mondja, hogy semmi sem egyszerű benned. Összetett vagy, és sokrétű. Nem könnyű téged megérteni, vagy elmagyarázni. A Zsoltárok 139:14-ben Dávid azt mondja: "Köszönöm, hogy csodálatosan komplexnek alkottál!" (NLT fordítás)

Ahhoz, hogy változtass az életeden és azzá válhass, akinek Isten szánt, hogy legyél, meg kell vizsgáld az életed minden dimenzióját, nem csak egyet. Ahogy a Prédikátor könyve 7. részének 18. verse mondja: "Az a személy, aki féli Istent, felelősséggel bánik az egész valósággal, nem csak egy részével" (The Message fordítás)

A következő napokban 5 tényezőt nézünk meg együtt, amelyek az identitásodat alkotják. Ezeket a tényezőket nem te választottad meg. Isten osztotta ki őket számodra.

Játszottál már kártyajátékot? Általában azokkal a kártyákkal kell játszanod, amelyeket neked osztottak. Nem kezded el összekeverni és párosítani őket. Nem kezdesz el olyanokat mondani hogy "Én inkább valaki más paklijával szeretnék játszani." Csak azokkal a kártyákkal játszhatsz, amelyeket kaptál.

Ez egy többféleképpen is értelmezhető metafora az élethez. Néhány dolog egyszerűen része annak a paklinak, amelyet megkaptál - a szüleid, a születési helyed, a rasszod és a talentumaid. Ezeket nem te választottad - de ezekkel kell játszanod, akár tetszik, akár nem.

A Biblia sokat beszél azokról a tényezőkről, amelyek téged azzá tesznek, aki vagy. Igazából négy tényezőt ad, amelyek minden tekintetben igazak az identitásodra.

A világon mindent megrontott a bűn. Az életed egyik része sem tökéletes, mert ezen a világon semmi sem tökéletes. Az időjárás elromlott. A gazdaság válságba került. A tested nem működik jól. A kapcsolataid megtörtek. Nincs semmi ezen a Földön, ami tökéletes lenne - így a te életedben sem lesz semmi az.

Isten elküldte Jézust, a te Megváltódként. Jézus eljött, hogy megmentsen a bűntől és önmagadtól a Menny számára. Amikor elfogadod Jézust mint Megváltódat, Ő ki tudja cserélni a lapjaidat amelyeket neked osztottak egy nyerő paklira.

Számot fogsz adni Istennek arról, hogyan élted az életedet. Isten nem valaki más paklija szerint fog téged megítélni. De elvárja, hogy azokkal a lapokkal, amik számodra jutottak a legjobb képességeid szerint játssz, és hozd ki belőlük a legtöbbet.

A Biblia elmondja, hogyan válhatsz azzá, akinek Isten teremtett. Más szavakkal, a Biblia megadja neked azt, ami kell, hogy megnyerd a játékot azzal a paklival, amelyet neked osztottak.

A következő napokban öt dologra nézünk rá, amelyek egyedivé tesznek téged - kémia, kapcsolatok, körülmények, tudatosságés választások. Ha megérted a saját egyedi, komplex identitásod, elkezdhetsz a változtatni, hogy azzá válhass, akinek Isten teremtett, hogy legyél.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez:

  • Milyen tökéletlen adottságaid tesznek téged egyedivé?
  • Hogyan tudod használni ezeket a hibákat arra, hogy Istennek dicsőséget adj?
  • A bűn miatt a Földön semmi sem tökéletes - de Jézus eljött, hogy megmentsen a bűnből. Hogyan változtatja meg ennek megértése azt, ahogyan éled az életedet?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.05.16.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása