Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Nincs szükséged mások jóváhagyására ahhoz, hogy boldog legyél

2022. június 13. 03:00 - Mapetso

approval.jpg"De mit számít ez? Akár jó, akár rossz szándékkal teszik, az a fontos, hogy Krisztust hirdetik — ennek pedig szívből örülök!" (Fil 1,18 GNT)

 

Boldog lehetsz az életben, ha nem hagyod, hogy mások irányítsák a viselkedésedet.
A Filippiekhez írt levélben (1,15-17) Pál különféle emberekről beszél, akik hatással vannak a szolgálatára, miközben ő Rómában raboskodik. Vannak, akiket segítőtársaknak tekint, akik bátorítják őt a szolgálatában. Mások kritizálják, versengenek vele, vagy összeesküvést szőnek a szolgálata ellen.

"Igaz, vannak olyan testvérek is, akik ezt féltékenységből és versengésből teszik. Mások azonban jó szívvel és tiszta szándékkal, a szeretet által indítva hirdetik Krisztust, hiszen tudják, hogy Isten engem az örömhír védelmével bízott meg. Azok, akik féltékenységből és nem tiszta szívvel, hanem önző szándékkal hirdetik Krisztust, azt hiszik, hogy ezzel még inkább megnehezítik a fogságomat." (Fil 1,15-17 GNT).

Kevés dolog foszt meg gyorsabban a boldogságodtól, mint az, ha kritizálnak, vagy ha úgy érzed, hogy mások ellened dolgoznak. Hogy miért? Mert mindannyian azt akarjuk, hogy szeressenek minket. Mindannyian elismerésre vágyunk. Mindannyian azt akarjuk, hogy az emberek kedveljenek minket.

Ennek ellenére Pál még a szolgálatával szembeni negatív kritikák ellenére is azt mondja a Filippi 1:18-ban: "De mit számít ez? Akár jó, akár rossz szándékkal teszik, az a fontos, hogy Krisztust hirdetik — ennek pedig szívből örülök!" Filippi 1,18 (GNT).

Nincs szükséged mások jóváhagyására ahhoz, hogy boldog légy.

Annyira vagy boldog, amennyire te magad akarod, hogy az legyél! Ha mások elégedetlenek veled, az az ő döntésük. Ha eddig nem érdemelted ki valakinek a jóindulatát, akkor valószínűleg nem is fogod megkapni - és nyomorultul fogsz élni, ha mások elismeréséért próbálsz élni.

Pál később, a 29. és 30. versben elmagyarázza, hogy miért lehetsz boldog, bármi történjék is: "Mert nemcsak azt a kiváltságot kaptátok, hogy bízhattok Krisztusban, hanem azt is, hogy szenvedhettek érte. Együtt vagyunk ebben a küzdelemben. Láttátok az én küzdelmemet a múltban, és tudjátok, hogy még mindig is ilyen harcaim vannak." (NLT).

Pál szerint kiváltság szenvedni, amikor jót cselekszel, mert akkor hasonlítasz leginkább Jézusra.

Ne hagyd, hogy mások szavai vagy tettei irányítsák a boldogságodat! Az örömöd az Úrtól származik!

 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Kinek a jóindulatát kerested eddig? Miért gondolod, hogy szükséged van annak a személynek a jóindulatára?
  • Miért van nagyobb szabadság Isten jóindulatában, mint egy másik ember jóindulatában?
  • Amikor úgy érzed, hogy megtámadtak vagy kritizáltak, hogyan működhet benned és rajtad keresztül Isten?

 

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.06)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása