Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten benned van, veled van, és érted van

2022. június 20. 03:00 - Anika Enikő

20220620.jpg

„Isten munkálkodik benned, megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik.” (Fil 2,13 NLT)

Nem számít, mivel nézel szembe ma, vagy ezen a héten, vagy a következő évben nem egyedül fogsz szembenézni vele. Isten veled van, benned van, és érted van.

Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 13. verse ezt mondja: „Isten munkálkodik benned, megadja neked a vágyat és az erőt, hogy azt tedd, ami neki tetszik.” (NLT)

Isten munkálkodik benned. A „munkálkodik” szó görögül az energos szó, amiből az „energia” szavunkat kapjuk. Isten az energia mozgatója az életedben. Nem csak akaraterővel mész. Nem csak a saját magad erejével mész. Isten azt mondja, hogy megadja neked az erőt, amire szükséged van, nem számít, hogy mivel állsz szemben.

Nemcsak, hogy benned van, hanem veled is van. A Biblia azt mondja: „Nem hagylak titeket árván, hanem eljövök hozzátok... Azon a napon fel fogjátok ismerni, hogy én az Atyámban vagyok, ti énbennem vagytok, én pedig bennetek.” (Jn 14,18.20 NIV)

Ez aztán az ígéret! A Biblia azt mondja, hogy Krisztus benned van, hogy menedéked van vele, és hogy el vagy pecsételve a Szentlélekkel. Ez azt jelenti, hogy ahhoz, hogy az ördög elérjen téged, a Szentháromságon kell átjutnia. Ez elég jó védelem és nagyszerű megkönnyebbülés a félelemtől.

Isten nemcsak veled és benned van, hanem Isten érted is van. A 23. zsoltár 6. verse azt mondja: „Bizonyára jóság és irgalom fog követni engem életem minden napján.” (ESV)

Amikor egy pásztor vezeti a juhokat, az őrkutyák mindig hátul vannak, őrködnek és ügyelnek arra, hogy a juhok a helyes irányba haladjanak. A Biblia azt mondja, hogy a te életedben az őrkutyák Isten jósága és irgalma.

Isten jósága és irgalma mindig munkálkodik az életedben. Isten megadja neked azokat a dolgokat, amiket nem érdemelsz meg – ez az ő jósága. És nem adja meg neked a büntetést, amit megérdemelsz a bűneidért – ez az ő irgalma.

Az ő jósága magában foglalja a most tapasztalt áldásokat, és az üdvösséged ajándékát is: „Mert kegyelemből van üdvösségetek, hit által – és ez nem tőletek van, hanem ez Isten ajándéka – nem cselekedetek által, hogy senki ne dicsekedjen.” (Ef 2,8–9 NIV)

Isten vigyáz az életedre. Minden reggel fel kellene kelned, és bizalommal kimondanod: „Istenem, köszönöm, hogy ma velem leszel, ma bennem leszel, és ma értem leszel.”

Ez egy jó hír, amely segít megszabadulni a félelemtől, bármivel is nézel szembe, és segít, hogy a félelmet inkább boldogsággal helyettesítsd.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Hogyan néz ki, amikor a sajt erődből való életről áttérsz az Isten erejéből való életre, amely elérhető a számodra?
  • Mikor kételkedsz leginkább Isten jelenlétében? Kérj Istentől hitet, hogy láthasd őt munkálkodni az életednek ezen a konkrét területén.
  • Hogyan változnak a kilátásaid egy nehéz helyzetről, ha tudod, hogy Isten érted van?

Készen állsz arra, hogy elfogadd Isten bocsánatát, és új életet kezdj Krisztussal?

Isten megígérte, hogy azok számára, akik hisznek Jézusban, nincs kárhozat. Elküldte Jézust, hogy megmentsen a bűneidtől. Az ő kereszthalála megfizetett minden rosszért, amit valaha is tettél vagy tenni fogsz. És azáltal, hogy feláldozta magát a bűneidért, és neked adta az ő igazságosságát, Jézus lehetővé tette számodra, hogy kapcsolatod legyen az Atya Istennel.

A jó hír nem áll meg itt. Isten fel is támasztotta Jézust a halálból bizonyítva ezzel a bűn és a halál feletti hatalmát. Ez pedig lehetővé teszi számodra, hogy vele töltsd az örökkévalóságot a mennyben.

Ha készen állsz arra, hogy átadd az életedet Jézus Krisztusnak, akkor kezdd azzal, hogy elmondod ezt az egyszerű imát: „Drága Istenem! Tudom, hogy bűnös vagyok, és bocsánatodat kérem. Hiszem, hogy Jézus Krisztus a te Fiad. Hiszem, hogy meghalt a bűneimért, és hogy te feltámasztottad őt az életre. Bízni akarok benne mint Megváltómban, és a mai naptól kezdve Uramként követni őt. Vezesd életemet, és segíts, hogy a te akaratodat cselekedjem. Jézus nevében imádkozom. Ámen.”

Ha most imádkoztál azért, hogy elfogadd Jézust, kérlek, írj nekem egy e-mailt a Rick@PastorRick.com címre, és tudasd velem. Szeretnék küldeni neked néhány ingyenes anyagot, hogy segítsek elindulni a Jézussal való utadon.

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.13.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása