Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan tartod meg a tiszta lelkiismeretet?

2022. június 21. 03:00 - Lencsés Tamás

diamonds-4040800_1920.jpg

„Micsoda boldogság azoknak, akiknek megbocsátották a bűnüket! Micsoda öröm, amikor a bűnöket elfedik! Micsoda megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket, és Isten tisztára törölte azok nyilvántartását!” (Zsolt 32,1–2 TLB)

A bűntudat vagy a szégyenérzet miatt elveszítheted boldogságodat. Meg kell szabadulnod a bűntudattól, és meg kell őrizned a tiszta lelkiismeretet, ha boldog akarsz lenni, mert nem lehet egyszerre bűntudatot érezni és boldognak lenni.

Pál levele a filippiekhez 2. fejezetének 15. verse azt mondja: „Éljetek tiszta, ártatlan életet mint Isten gyermekei, ragyogva mint fényes világosság a görbe és perverz emberekkel teli világban!” (NLT)

Észrevetted már, hogy az ékszerész mindig fekete bársonyra teszi a gyémántokat, amikor megmutatja azokat a vásárlónak? Ez azért van, mert a fekete háttér előtt fényesebben ragyognak.

Amint a kultúrák összeomlanak, és a világ egyre sötétebbé és sötétebbé válik, a keresztényeknek egyre fényesebben és fényesebben kell ragyogniuk. Olyan tisztességes és becsületes életet kell élned, hogy amikor az emberek rád néznek, azt mondják: „Te egy csillag vagy!” A boldogságot, ami a tiszta lelkiismeretből fakad, nehéz lesz nem észrevenni.

Talán azt mondod: „Szeretnék boldog lenni, de hogyan tartsam tisztán a lelkiismeretemet, amikor az jelenleg nem tiszta?” Tedd azt, amit a 32. zsoltár első két verse mond: „Micsoda boldogság azoknak, akiknek megbocsátották a bűnüket! Micsoda öröm, amikor a bűnöket elfedik! Micsoda megkönnyebbülés azoknak, akik megvallották bűneiket, és Isten tisztára törölte azok nyilvántartását!” (TLB).

A boldogság, az öröm és a megkönnyebbülés az a három dolog, amit mindenki keres az életében. Mindannyian boldogok akarunk lenni. Mindannyian élvezni akarjuk az életet. Mindannyian enyhülést akarunk a fájdalmainktól. A Biblia azt mondja, hogy mindez a tisztaságból származik, a tisztaság pedig a megbocsátásból származik Isten kegyelme által.

Tehát hogyan tartod meg a tiszta lelkiismeretet?

Minden nap kezdetén és végén végezz lelki leltárt! Beszélgess Istennel mindenről, ami közéd és közé áll, majd számolj le a napodból származó szeméttel!

Amikor megvalljuk bűneinket, „ő hűséges és igaz, és megbocsátja nekünk bűneinket, és megtisztít minket minden hamisságtól.”  (1Jn 1,9 NIV)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Miről kell ma beszélned Istennel, hogy megtisztíthasd a lelkiismeretedet?
  • Hogyan tudod úgy átszervezni az életed, hogy minden nap legyen időt a lelki leltárra?
  • Hogyan élsz „fényes világosságként” a világban Jézus Krisztus számára? Mit mond a Krisztusban való boldogságod a világ többi részének?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.14.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása