Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

A megbízható emberek boldogok

2022. június 26. 03:00 - Anita.B

girl-gf724aeb15_1920.jpg

„A megbízható barátok, akik azt teszik, amit mondanak, olyanok, mint a hideg ital a rekkenő hőségben – felfrissítenek.” (Péld 25,13 The Message)

Ha boldog akarsz lenni, válj olyan emberré, akiben megbízhatnak az emberek.

Pál apostol Timóteust használta példaként arra, mint aki szavahihető, következetes és megbízható: „Tudjátok, hogy Timóteus már bizonyított, mert mint fiú az apjával, velem együtt szolgált az evangélium munkájában.” (Fil 2,22 NIV)

Pál látta Timóteust gyakorlatban mindenféle körülmény között, és őszintének valamint megbízhatónak tartotta. Timóteus bebizonyította Pálnak, hogy olyan, akire lehet számítani.

Tudják az emberek, hogy milyen ember vagy valójában? Bizonyítottad már, hogy olyan megbízható vagy, mint Timóteus?

Bármikor, amikor egy bankban hitelért folyamodsz, ellenőrzik a hitelképességed. Tudni akarják, rád bízhatják-e a hitelt. Időben befizeted a számláidat? Megbízható vagy a szavad megtartásában? Számíthatnak arra, hogy visszafizeted a pénzt? Hitelképes vagy?

A helyzet az, hogy körülötted mindenki állandóan hitelképesség-ellenőrzést végez veled, minden pillanatban. Tudni akarják, az vagy-e, akinek mondod magad. Megmutatod az igazi arcodat? Megbízható vagy?

Ha bebizonyítod, hogy megbízható vagy, akkor boldogabb leszel. Az emberek tudni fogják, hogy megbízható vagy, és ennek eredményeként a kapcsolataid erősebbek lesznek.

Hogyan alakítod ki, hogy a megbízhatóságodért tiszteljenek?

Először is, élj feddhetetlenül! A feddhetetlenség nem azt jelenti, hogy tökéletes vagy. Azt jelenti, hogy amit az emberek látnak, azt kapják. Te vagy a valódi üzlet – mert a tetteid megfelelnek a szavaidnak.

A példabeszédek könyve 25,13 azt mondja: „A megbízható barátok, akik azt teszik, amit mondanak, olyanok, mint a hideg ital a rekkenő hőségben – felfrissítenek.” (The Message)

Másodszor, tartsd be ígéreteidet! Még ha rá is jössz, hogy többe kerül, mint ahogy azt gondoltad, akkor is tartsd be a szavadat!

A 15. zsoltár 4. verse azt mondja: „Mindig megteszik, amit ígérnek, nem számít, mennyibe kerülhet.” (GNT)

Ha megtanulsz tisztességesen élni és betartani ígéreteidet, az megmutatja másoknak, hogy benned meg lehet bízni, és ez viszonzásul sokkal boldogabb emberré tesz.

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Mit gondolsz, miért hasonlítja a Biblia a megbízható barátot egy frissítő italhoz a rekkenő hőségben? 
  • Feddhetetlen, tisztességesnek embernek tartod magad? Mikor érzel kísértést arra, hogy ne légy  feddhetetlen, mikor mutatod magad másnak, mint ami a bensődben van?
  • Mikor került többe egy ígéret betartása, mint amire számítottál? Megérte?

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.19.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása