Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Adj mély hálát minden helyzetben!

2022. június 28. 03:00 - gabormel

06dd2375-3d9b-4b85-89c8-9c31f2b77985.jpeg

„Adjatok hálát minden helyzetben, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban.” (1Thessz 5,18 NIV)

A világ számos kultúrájában az emberek bizonyos napokat vagy időszakokat különítenek el, hogy hálát adjanak. Isten azonban azt akarja, hogy minden nap szándékosan adj hálát. Azt akarja, hogy fejleszd ki ezt a spirituális szokást, amely egy mélyen hívő életében tükröződik. Minél mélyebben megérted Isten szeretetét, annál hálásabb leszel.

Mit jelent mélyen hálásnak lenni?

A Biblia azt mondja Pál első levele a thesszalonikaiakhoz 5. fejezetének 18. versében: „Adjatok hálát minden helyzetben, mert ez Isten akarata számotokra Krisztus Jézusban.” (NIV) Minden körülmények között adj hálát – mert ez Isten akarata az életedre nézve. Ez a mély hála.

Hogyan lehetsz hálás még nehéz körülmények között is? Minden helyzetben adhatsz hálát Istennek, mivel ő irányít. Képes a gonoszat jóra fordítani. A legrosszabb hibáidat is meg tudja fordítani. Nem számít, hogy mi történik, Isten nem fogja abbahagyni, hogy szeresen téged.

Bármilyen körülmények között találhatsz száz olyan dolgot, amiért hálás lehetsz, még akkor is, ha a helyzet borzasztó.

A mély hála – minden körülmények között hálásnak lenni – Isten akarata, mivel közösséget teremt. Mit értek ez alatt? A hála mindig mélyebb kapcsolatot épít közted és más emberek között, valamint közted és Isten között.

Ha közelebb akarsz kerülni valakihez, kezdd el kifejezni a háládat annak a személynek! Lehet, távolinak érzed magad a házastársadtól. Elvesztetted azt a szerelmes érzést, mert már nem teszed azokat a dolgokat, amelyek ezt a szeretetteljes érzést már korán felkeltették – és most természetesnek veszitek egymást. Kezdd el azt tenni, amit akkor csináltál, amikor randevúztatok: fejezd ki a háládat! Írj kis kedves és bátorító üzeneteket! Hívd fel vagy írj üzenetet napközben csak azért, hogy elmondd a házastársadnak, hogy hálás vagy érte!

A dolgok már korán felkeltették ezt az érzést.

Szeretnéd felépíteni a kiscsoportodat? Ne csak az összejövetelekre menj el! A hét folyamán vedd fel a kapcsolatot a csoportod tagjaival! Mond azt: „Hálás vagyok érted, mégpedig azért, mert…” Meglátod, hogy minél hálásabb vagy a csoportodért, annál erősebb lesz a kötődés köztetek.

Menjünk be „kapuin hálaénekekkel, és udvaraira dicsőítő énekkel; adjunk hálát neki és áldjuk nevét. Mert az ÚR jó, és szeretete örökké tart; hűsége folytatódik nemzedékről nemzedékre.” (Zsolt 100,4–5 NIV)

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen helyzetben esik most nehezedre hálát adni? Mi az az egy dolog, amiért hálát adhatsz ebben a helyzetben?
  • Milyen egyszerű, konkrét módon fejezheted ki a háládat a házastársadnak, egy barátodnak vagy a kiscsoport tagjainak?
  • Amint hozzáállássá alakul a hálaadás, mit gondolsz, milyen változásokat fogsz látni magadban és a kapcsolataidban?

Bíztad már Jézusra az életedet?

A Biblia azt mondja, hogy csak úgy juthatsz a mennybe, ha bízol Istenben a fián, Jézus Krisztuson keresztül. Nem érdemelheted ki a mennybe vezető utat: „Kegyelemből üdvözültetek, a hit által – és ez nem magatoktól van, hanem ez Isten ajándéka –, nem cselekedetek által, hogy senki se dicsekedjék.” (Ef 2,8–9 NIV)

Ha készen állsz megvallani bűneidet és Jézusra bízni az életedet, kezdd ezzel az imával!

„Drága Istenem! Megígérted, hogy ha hiszek Jézusban, minden, amit valaha rosszul tettem, megbocsátást nyer, megtanulom életem célját, és egy napon örökkévaló otthonodba fogadsz a mennyben.

Megvallom bűneimet, és alárendelem magamat Jézusnak mint Megváltómnak és Uramnak. Jézusom, téged akarlak követni és szolgálni. Alázatosan átadom neked az életem, és arra kérlek, hogy ments meg engem, és fogadj be családodba. A te nevedben imádkozom. Ámen.”

*(Daily Hope by Rick Warren, 2022.06.21.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása