Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Isten arra vár, hogy vess el egy magot

2022. július 17. 03:00 - Dalma.

„Ha a búzaszem nem esik a földre és nem hal meg, csak egyetlen mag marad. De ha meghal, sok magot terem.” (János 12:24, NIV)

pexels-photo-1072824_1.jpg

Vajon mit tesz a gazdálkodó, akinek a földje nem terem és emiatt nem számíthat jövedelemre? Nem panaszkodik. Még csak imádkoznia sem kell! Egyszerűen csak kimegy a földjére és elkezd magot vetni – mert nem történik semmi addig, amíg, el nem veti a magot. Imádkozhat, amennyit akar, de az nem hoz termést.

Talán azt hiszed, hogy te vársz Istenre. Istenre vársz, hogy megadja neked azt az állást.  Istenre vársz, hogy adjon neked egy házastársat. Arra vársz, hogy Isten megadja, hogy egy óriási összeg üsse a markod. De Isten ezt mondja: „Tényleg azt gondolod, hogy te vársz énrám? Én vagyok az, aki várok rád! Arra várok, hogy elvess egy magot!”

Az életben valójában minden egy magból indul ki: egy kapcsolat, egy házasság, egy vállalkozás vagy egy gyülekezet. És mindaddig semmi nem történik, amíg a magot el nem vetik.

Miért akarja Isten, hogy elvess egy magot? Mert a magvetés a hit cselekedete. Azt a magot, amid van, odaadod. Ehhez hit kell, és ez dicsőséget hoz Istennek.

Amikor Jézus megpróbálta elmagyarázni, hogy miért jött a Földre, hogy meghaljon a kereszten, világosan elmagyarázta a magvetés és az aratás elvét. A János 12:24-ben Jézus ezt mondta: „Ha a búzaszem nem esik a földre és nem hal meg, csak egyetlen mag marad. De ha meghal, sok magot terem.” (NIV). Jézus ezzel ezt mondta: "Az emberek az én halálom és feltámadásom miatt üdvözülnek és jutnak a mennybe. Elvetek egy magot, és ez a mag az én életem lesz”.

A vetés és aratás elvének a lényege tehát ez: Amikor szükségben vagy, vess el egy magot. Bármire is legyen szükséged – több időre, több energiára, több pénzre, több támogatásra, több emberi kapcsolatra, több bölcsességre –, csak vess el egy magot. Ha több időre van szükséged, szánj több időt a gyerekeidre. Ha több pénzre van szükséged, adj valakinek, akinek szüksége van rá. Ha több bölcsességre van szükséged, oszd meg másokkal azt a bölcsességet, amid most van. Add oda magad!

Lehet, hogy számodra értelmetlennek tűnik pont olyasvalamit odaadni másnak, amiből neked van szükséged többre, de Isten pontosan ezt a fajta hozzáállást akarja megáldani, és ez teszi majd gyümölcsözővé az életedet. 

Segítő kérdések elmélkedéshez, beszélgetéshez:

  • Milyen szükségleted betöltését várod Istentől?
  • Mit gondolsz, mit várhat Isten tőled, hogy tegyél ezzel kapcsolatban? Milyen magot tudsz ma elvetni?
  • Mit eredményez benned és másokban az, amikor elültetsz egy magot és adsz önmagadból? Hogyan formálja Isten ezen keresztül a jellemedet?

 *(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.10.)

1 komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csilla vargáné 2022.07.20. 05:49:13

HA TUDNAK SEGITSENEK ÉLELMISZERBEN ,, CSILLÁNAK DAGANAT CISZTA VAN VESÉN PETEFÉSZEKBEN UGY NÉZ KI JÓINDULATU,,
,EZ ALLITOLAG CUKOR MIATT VAN, SULYOS CUKORBETEG VAGYOK 6 ÓRÁNKÉNT INZULIN nekem van//apidra ill. janumet tabletta//

VAGY BÁRMIT ELFOGADUNK CSILLANAK RUHA NEKEM CIPÖ 39 ES CSILLA 178 CM 60 KG VARGA ZOLTÁN VADNA SZABADSÁG TÉR 15
voltam kardiologian szivkoszorú érszükület. ill.. szivbillentyü elégtelenség van mennem kell érfestésre,, ha tudnak kérem segitsenek VÉGREHAJTÓ HAVI 25 EZRET VON KÖZMUNKA FIZETÉSBÖL VÉGREHAJTO ALLTAL / 30 101 6583/számla szám 116 00006 0000 0000 25766862
süti beállítások módosítása