Napi remény

A remény pedig nem engedi, hogy megszégyenüljünk. (Római levél 5:5)

Hogyan fektess be az Örökkévalóságba?

2022. július 23. 03:00 - Lilla:)

 clock-g797684e75_1920.jpg

"Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet." (1Tim 6,18-19)

A Biblia azt monda Timóteus első levelében a 6. rész 18-19. versében, hogy "Legyenek gazdagok a jó cselekedetekben, adakozzanak szívesen, javaikat osszák meg másokkal, gyűjtsenek maguknak jó alapot a jövendőre, hogy elnyerjék az igazi életet."

Örökké élvezheted majd, amit a Mennybe invesztálsz. Ezt pedig minden alkalommal megteszed, amikor jóra fordítod a pénzed.

Mi a legjobb módszer erre? Bármelyik pénzügyi tanácsadó megmondaná, hogy ne tedd az összes tojásodat egy kosárba. Helyette inkább különböző alapokba és kiegyensúlyozott portfóliókba fektesd a pénzed.

Tudtad, hogy Isten is különböző "alapokat" adott, melyekbe befektethetsz az örökkévalóságra? Ma megnézünk ezek közül hármat, holnap pedig kettőt. Ezek bizonyítottak. Rögzített nyomuk van. Biztosítottak. Kockázatmentesek. Hatalmas jutalékkal járnak.

1. Isten növekedő alapja. Ez magában foglal mindent, amikor arra fordítod az idődet, hogy a jellemedet építed. A Példabeszédek könyve 10. részének 16. versében azt olvassuk, hogy "Az igaznak a keresetéből élet lesz, a bűnösnek a jövedelméből vétek."

Tehát hogyan erősítheted az életed a pénz által? Használhatod arra, hogy fejleszd magad lelkileg, intellektuálisan és érzelmileg. Amikor arra használod a pénzed, hogy a készségeid fejleszted és érettebbé vállsz, az örökkévalóságba fektetsz be.

2. Isten közös alapja. Minden alkalommal, amikor valaki bátorítására költöd a pénzed és ezzel más hívőkkel építed a kapcsolatot, az ide tartozik. A Rómaiakhoz írt levél 12. részének 13. verse azt mondja, hogy "A szentekkel vállaljatok közösséget szükségeikben, gyakoroljátok a vendégszeretetet."

Miért akarja Isten, hogy a pénzed egy részével a szereteted mutasd ki más hívőknek? Ennek három oka van. Először is, ez bizonyítja, hogy Isten családjába tartozol. Másodszor, egységet teremt. Harmadszor pedig, bizonyságtétel a hitetlenek előtt.

3. Isten szolgálati alapja. Ez az, amikor mások szolgálatára költöd a pénzed. Isten azt várja tőled, hogy segíts azoknak a pénzeddel, akik rászorulnak.

A Példabeszédek könyvének 11. részében a 24. vers szerint "A nagylelkűek világa egyre nagyobb és nagyobb; a fukaroké pedig egyre kisebb és kisebb" (The Message fordítás). Azaz, minél többet segítesz másokon, Isten annál jobban megáld. Miért? Mert Isten adakozó. Nagylelkű és azt szeretné, ha te is rá hasonlítanál.

Észre fogod venni, hogy minél többet fektetsz be a jellemed építésébe és mások támogatásába, annál jobban hasonlítasz majd Istenre.

Segítő kérdések elmélkedéshez és beszélgetéshez

  • Költesz olyasmikre pénzt, amik rombolják a karaktered? Hogyan tudnád ezt a pénzt inkább olyasmire fordítani, ami építi a jellemed?
  • Miért fontos megmutatni azt, hogy akik Isten családjába tartoznak, azok gondoskodnak egymásról?
  • Mi motivál téged abban, hogy nagylelkű légy? Milyen hatással van a motivációd a nagylelkűségedre?

(Daily Hope by Rick Warren, 2022.07.16.)

(A bibliai idézetek hivatkozási helyeit követő jelölések a szerző által választott angol bibliafordításra vonatkoznak. Ezekről a https://napiremeny.blog.hu oldal jobb oldali sávjában a „Rövidítések – Angol nyelvű bibliafordítások jelölései” pont alatt további információk találhatók.)

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása